The Lord of the Rings: Gollum: idén nem fog megjelenni

A Daedalic Entertainment még az év elején bejelentette, hogy 2021 során nem fog megjelenni a játéka – ez azért korrekt, hiszen nem keltenek bennünk fals reményeket.

A Daedalic ezen kívül még megerősítette, hogy társkiadói és terjesztési megállapodást kötött a sokáig csak Bigben Interactive néven futó, de már átkeresztelt Naconnal. A két cég szerint ez a partneri kapcsolat lehetővé teszi, hogy a Gyűrűk ura rajongóinak elvárásait teljesíteni tudja a játék, ami így a next-gen konzolok képességeivel is erősíthet. Persze itt kiemelnénk, hogy azért a gyengébb, régebbi hardvereken is futnia kellene a játéknak, így azért „drágaszágom” valamelyest vissza lesz fogva a tavaly novemberben megjelent Sony és Microsoft konzolokon.

A The Lord of the Rings: Gollum Steam-oldala szerint Gollum (magyarul Gollam) atlétikus, agilis, lopakodó és dörzsölt, és a játékban a célja az lesz, hogy ismét a kezei között legyen, amit elvesztett. Olyan dolgokat látott, amiket mások nem nagyon tudnak elképzelni, és olyan dolgokat élt túl, amiket mások pedig nem mernek megnevezni. A kettős személyisége miatt Gollamként könyörtelen és ellenséges tud lenni, míg Szméagolként (Smeagol) beszédre hajlamos és óvatos. J.R.R. Tolkien történetének bár nem alapvető része a karakter, az ő küldetése nem nagyon lett eddig részletezve, és ezt élhetjük át a Daedalic játékában a Sötét Torony alatt rabszolgaként eltöltött időtől kezdve a Mirkwood-i elfekkel maradásig.

A lopakodást, a mozgékonyságot és a dörzsöltséget mind be kell vetnünk. A mászás, az ugrás is a játékmenet része lesz, hogy a veszélyes területeken egy darabban tudjunk átjutni. Gollam nem egy harcos karakter, de ha esély adódik rá, egy védtelen ellenfelet képes eltenni láb alól, de akár kreatívabb, ördögibb módon is megszabadulhatunk tőlük. A döntéseink pedig közvetlenül hatni fognak Gollam személyiségére, ami amúgy is két térfél között inog. Így rajtunk áll, hogy a sötétebb oldala kerekedjen felül, vagy a reménysugárba kapaszkodva Szmégolként legyen ismert.

A The Lord of the Rings: Gollum tehát csak 2022-ben fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu