AMD: fél évig készlethiány lesz a next-gen konzolokból!

Az AMD vezérigazgatója lesújtó nyilatkozatot tett: aki PlayStation 5-öt vagy Xbox Series-t szeretne (és nem talál sehol sem… amire errefelé talán nincs példa, mert kicsit drága mulatság), nem biztos, hogy találni fog belőlük mindenhol.

A VGC tudósított arról, amit Lisa Su, az AMD vezérigazgatója mondott. Az AMD a felelős a PlayStation 5, az Xbox Series X és az Xbox Series S egyedi APU-jáért (egy áramkörre helyezett GPU és CPU), és Su a cég negyedéves pénzügyi jelentése során nyilatkozott a készlethiányról. Azt mondta, hogy 2021 első hónapja során továbbra is problémás lesz az alkatrészhiány, de később a megnövelt kapacitás révén fel tud zárkózni az AMD is a kereslethez. (A low-end és a gaming PC-s piac szerinte szárnyal.)

Su azt mondja, hogy remek támogatást kap az AMD a gyártó partnerektől. Az iparnak szerinte szüksége van arra, hogy több kapacitás álljon rendelkezésre, de addig nem lesz valami jó a helyzet június végéig, viszont utána javulni fog a helyzet. És ez egy vonalban is van azzal, amit a Microsoft mondott: szerintük áprilisig biztosan készlethiány mutatkozik majd az Xbox Series X-ből és az Xbox Series S-ből. A Sony viszont erről hivatalosan nem beszélt, de mivel nekik is jövő héten közölniük kell az október-december negyedévre vonatkozó pénzügyi eredményeit (és így megtudhatjuk, hogy mennyi PlayStation 4 és PlayStation 5 kelt el), ott a cégnek biztosan számot kell adnia a szituációról.

A koronavírus-világjárvány miatt is vagyunk kicsit szorosabb helyzetben. Mivel több játékos is otthon ragadt (otthonról dolgozik, nincs hova kimennie, stb.), így a videojátékok iránti kereslet megnövekedett, a játékipar pedig szárnyal, és az, hogy novemberben eljutott a boltokba a Sony és a Microsoft új konzolpárosa, az amúgy is megnőtt igények még inkább az egekbe szöktek, és a konzolüzérek mindent megtesznek, hogy a készleteket megvegyék a mezei játékosok orra elől.

Úgyhogy az idei első félév sem lesz olyan egyszerű, ha az új konzolok készletéről lenne szó.

Forrás: PSL

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu