Disciples: Liberation: visszatér a sorozat [VIDEO]

Tizenegy évvel a Disciples III: Renaissance után itt a negyedik felvonás a sorozatban.

A Kalypso Media bejelentette, hogy a Frima Studio a 2010 óta parlagon hagyott Disciples sorozatot visszahozza, ugyanis a Frima egy sötét fantasy RPG-n dolgozik, mégpedig körökre osztott harcokkal. A Disciples: Liberation majdnem mindegyik konzolra készül, csak a Nintendo Switch a kivétel, és a PC-sek közül kétszáz szerencsés kiválasztott március 3-ától április 3-áig egy zárt alfatesztben vehet részt. Erre itt lehet jelentkezni.

A Disciples: Liberation Steam-oldala szerint egy felnőtt, sötét fantasy stratégia-RPG lesz, amiben körökre osztott harcokkal kell számolni. Nevendaar földjeit kell felszabadítani, hogy a véget nem érő történeteket megtalálhassuk a kidolgozottnak mondott világban, ahol elvileg minden döntésnek lesz valamilyen következménye, és mindegyik rossz lépés halálos is lehet. Több frakció is lesz a játékban, és a két végletet egy vallási fanatikus emberi császárság és egy őrült királynő vezette élőhalottak csoportja képviseli.

A csapatunknak erőforrások iránt kell kutatnia, a politikai álláspontokat kell a mi oldalunkra dönteni, és a harcok sem maradnak el – a Disciples: Liberation esetében rajtunk áll, hogy a történet hogyan zajlik, és az egyjátékos kampányt elég izmosnak mondja a Kylpso és a Frima (több mint nyolcvan óra, több mint 270 küldetés, öt egyedi befejezés). A karaktertípusoknak egyedi képességei lesznek, és az erőforrásainkból plusz a politikai tudásunkból egy olyan bázist építhetünk, ahol menedékre lelhetünk, és megtervezhetjük a következő lépésünket.

Ötvennél is nagyobb alakulatokat is harcba küldhetünk, és a hadsereget a mi játékstílusunknak megfelelően hangolhatjuk, és lesznek bossfightok is – mindegyiknek egyedi stratégia kell majd (az acél mellett a varázslatok is fontosak lesznek). Online is játszhatunk, ugyanis két játékos is egymásnak eshet, hogy a PvE mellett a PvP szemszög is szerepet kapjon.

A Disciples: Liberation valamikor október és december között (a negyedik negyedévben) fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Fontos: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu