FIFA 21: minimum egy Electronic Arts-fiók érintett az Ultimate Team-csalásban

Az Electronic Arts elkezdte a nyomozást, és bár még nem értek az ügy végére, már most is találtak gyanús ügyleteket.

A kiadó a weboldalán közölte az új részleteket a nyomozásról. Az Electronic Arts szerint minimum egy EA-fiók érintett. Ezeket vagy eltulajdonították, vagy nem rendeltetésszerűen használták a kiadón belül. Az illető így közvetlenül tudott tárgyakat eljuttatni a vásárlók birtokában levő fiókokhoz, hogy ők rendelkezhessenek a FIFA 21 Ultimate Team ritka, és emiatt kifejezetten drága kártyáival.

Meghatározott Electronic Arts-fiókok képesek arra, hogy közvetlenül ajándékozhassanak jelen esetünkben Icon kártyákat a fogyasztóknak, ha ők egy technikai hiba áldozatává váltak. Az ajándékozás bizonyos tesztfiókokon a minőségellenőrzés céljából szintén létező tényező. Ugyanúgy biztosíthatnak tartalmakat „meghatározott profi focistáknak, celeb partnereknek, vagy akár a saját alkalmazottjaiknak is”, de ezt felfüggesztik addig, amíg a nyomozás véget nem ér.

Az Electronic Arts még hozzátette, hogy bárki, aki ebben az illetéktelen értékesítősdiben részt vett, nem fogja megúszni ép bőrrel, mert a kiadó megteszi ellene (ellenük?) a megfelelő lépéseket. Az összes ily módon megszerzett FIFA Ultimate Team kártyákat eltávolítják a játék gazdasági rendszeréből, és a kiadó ezen túl minden egyes játékost ki fog tiltani, aki a vásárlás révén tett szert a kártyákra (amik amúgy egy év múlva már semmit nem érnek, mert jön a FIFA 22).

Legutóbb így jellemeztük az értékesítősdit: „Többféle ritka, és emiatt drága kártyákról van szó (Icon Moments, Team of the Year), amik erősebb statokkal felvértezett játékosokat tartalmaznak. A leírás szerint az alkalmazott a tehetősebb játékos PlayStation Network azonosítóját vagy gamertagjét használja, hogy így adja valahogy a fiókjukhoz a kártyákat, amikről nem tudni, hogy extra kártyák, vagy más pakkokból átvéve jutnak el ahhoz, aki túl komolyan veszi a kiadó ily módon történő további megtollasodását. Ha fizikai példát kellene alkalmazni, képzeljük el, hogy a Pokémonos kártyákat a gyártósorról elemelhetik, vagy esetleg másolatok készülnek belőlük, kizárólag személyes profit céljából.”

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu