Menu

Ninja Gaiden: Master Collection: magasabb frame rate-tel készül a trilógia

A Microsoft Store tényleg nem képes leállni – most a Ninja Gaiden reboot-trilógiával kapcsolatban erősített meg pár részletet.

A februári Nintendo Direct alatt megerősített Ninja Gaiden: Master Collection a redmondi cég boltja szerint az 4K felbontás mellett több mint 60 FPS-sel játszhatjuk a három Ninja Gaiden játékot. Feltehetőleg a PlayStation 5-re és az Xbox Seriesre kell gondolni a PC mellett, mert a PlayStation 4 Pro, Xbox One X esetében ez nem valósulhat meg, a felbontás pedig kizárja az alap PlayStation 4, Xbox One duót, a Nintendo Switch-et meg jelen formájában nem ilyen teljesítményre tervezték.

Egy hónapja már írtunk a pakkról a bejelentése után: „A Koei Tecmo és a Team Ninja multiplatformmá teszi a Ninja Gaiden reboot trilógiának második verzióit (az első két rész esetében ez a Sigma alcímű verzió, igaz az elsőnél a harmadiknak is mondhatnánk, ugyanis volt ott Black variáns is, a harmadiknál pedig a Razor’s Edge volt – ezek eleinte a PlayStationre szánt verziók voltak, a harmadik felvonásnál pedig ezt először a Nintendo Wii U kapta meg, és csak utána jött a PlayStation 3/Xbox 360-ra az újrakiadás), ugyanis PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re, illetve PC-re (Steamen). A 2007-ben megjelent Ninja Gaiden Sigma, a 2009-es Ninja Gaiden Sigma 2, és a 2012-es keltezésű Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge az összes eddigi DLC-vel fog így felbukkanni a platformkvartetten.

Yosuke Hayashi, a Team Ninja vezetője a sajtóközleményben azt mondta, hogy számukra a Ninja Gaiden az egyik legfontosabb és legjelentősebb IP, de nem volt a stúdiónak lehetősége a PlayStation 4/Xbox One generációra kiadni egy új részt (ugyansi a Nioh-val foglalkoztak), és reménykedik, hogy ha a kihívást nyújtó akciójátékok iránt érdeklődünk, akkor kipróbáljuk a csapat régebbi munkásságát. Fumihiko Yasuda, a Team Ninja másik vezetője szerint ebből az IP-ből indult ki az ő akciójátékos stílusuk, és bízik benne, hogy a Nioh rajongói is kipróbálják Ryu Hayabusa történetét. Reménykedik, hogy hamarosan eljön a nap, amikor már beszélhet a Ninja Gaiden-sorozat következő részéről, mert ezt szeretné fejleszteni.”

A Ninja Gaiden: Master Collection június 10-én jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre (visszamenőleges támogatás, jobb teljesítmény), PC-re (Steamen), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re.

Forrás: VG247

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu