Hivatalos: nyáron három PlayStation platform számára zár a PlayStation Store!

A webes böngészős megoldásnak is vége, így ezzel egy korszak le is zárul.

A Sony közölte, hogy július 2-án a PlayStation 3 és a PlayStation Portable (PSP), augusztus 27-én pedig a PlayStation Vitának is bezár a PlayStation Store. A kérdezz-felelek szerint továbbra is lehetőségünk lesz letölteni a már megvásárolt játékokat és videókat/médiát. A játékokhoz és a PlayStation Plushoz köthető kuponok is használhatóak maradnak, és a PlayStation Plus révén elérhető címek is hozzáférhetőek addig, amíg előfizetők vagyunk.

Vásárolni viszont az imént említett két időpont után már nem lehet, és a három régebbi PlayStationön már nem lehet játékokon belül vásárolni (a mikrotranzakcióknak annyi), és a digitális PlayStation Network pénztárcánkat sem lehet a PS3/PSP/PS Vita hármasok esetében feltölteni. Az egyenlegünket csak PlayStation 4-es és PlayStation 5-ös termékekre költhetjük a konzolunkon, a PlayStation Appon mobilon, esetleg a PlayStation Store böngészős kiadásán keresztül (a zárásig lehet egyenleget feltölteni azokon is). Ha nincsen PlayStation 4-ünk vagy PlayStation 5-ünk, a pénzvisszatérítést igényelhetjük – erről még később közölnek részleteket.

A már megvásárolt játékokat az érintett platformon a letöltési listából (Download List) érhetjük el. A cross-buy ezután is él, így ha van olyan játék, ami PlayStation 4-re és PlayStation Vitára is a miénk lehet egy vétellel, a PS Vitás kiadást így is megkaphatjuk. Úgyhogy legalább nem vesznek oda teljesen a megvett játékaink, új tulajdonosként (ha pl. a jövőben veszünk egy PS3-at…) viszont már nem tudunk vásárolni digitálisan, marad a lemezes kiadás.

A PlayStation Store webes verziója tavaly októberben tüntette el a PlayStation 3, PlayStation Vita, PSP hármast a PlayStation 5 érkezése miatt, és egy régióhoz kötött URL révén eddig elérhető volt a PS Store régi kiadása. Csakhogy a ResetEra szerint már ezt a kiskaput is bezárta a Sony. Búcsút kell vennünk a régi PlayStation Store-tól.

És akkor itt egy kis emlékeztető: március 31-éig a Play at Home keretében ingyen letölthetjük a PlayStation 4-re 2016-ban megjelent Ratchet & Clank remake-et. Erről az Insomniac Games a minap közölte, hogy már készül a PlayStation 5-ös patch, amivel az új konzolon már 60 FPS frame rate-et kapunk. A megjelenés valamikor áprilisban lesz esedékes.

Forrás: Gematsu, Gematsu, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu