Menu

Hivatalos: nyáron három PlayStation platform számára zár a PlayStation Store!

A webes böngészős megoldásnak is vége, így ezzel egy korszak le is zárul.

A Sony közölte, hogy július 2-án a PlayStation 3 és a PlayStation Portable (PSP), augusztus 27-én pedig a PlayStation Vitának is bezár a PlayStation Store. A kérdezz-felelek szerint továbbra is lehetőségünk lesz letölteni a már megvásárolt játékokat és videókat/médiát. A játékokhoz és a PlayStation Plushoz köthető kuponok is használhatóak maradnak, és a PlayStation Plus révén elérhető címek is hozzáférhetőek addig, amíg előfizetők vagyunk.

Vásárolni viszont az imént említett két időpont után már nem lehet, és a három régebbi PlayStationön már nem lehet játékokon belül vásárolni (a mikrotranzakcióknak annyi), és a digitális PlayStation Network pénztárcánkat sem lehet a PS3/PSP/PS Vita hármasok esetében feltölteni. Az egyenlegünket csak PlayStation 4-es és PlayStation 5-ös termékekre költhetjük a konzolunkon, a PlayStation Appon mobilon, esetleg a PlayStation Store böngészős kiadásán keresztül (a zárásig lehet egyenleget feltölteni azokon is). Ha nincsen PlayStation 4-ünk vagy PlayStation 5-ünk, a pénzvisszatérítést igényelhetjük – erről még később közölnek részleteket.

A már megvásárolt játékokat az érintett platformon a letöltési listából (Download List) érhetjük el. A cross-buy ezután is él, így ha van olyan játék, ami PlayStation 4-re és PlayStation Vitára is a miénk lehet egy vétellel, a PS Vitás kiadást így is megkaphatjuk. Úgyhogy legalább nem vesznek oda teljesen a megvett játékaink, új tulajdonosként (ha pl. a jövőben veszünk egy PS3-at…) viszont már nem tudunk vásárolni digitálisan, marad a lemezes kiadás.

A PlayStation Store webes verziója tavaly októberben tüntette el a PlayStation 3, PlayStation Vita, PSP hármast a PlayStation 5 érkezése miatt, és egy régióhoz kötött URL révén eddig elérhető volt a PS Store régi kiadása. Csakhogy a ResetEra szerint már ezt a kiskaput is bezárta a Sony. Búcsút kell vennünk a régi PlayStation Store-tól.

És akkor itt egy kis emlékeztető: március 31-éig a Play at Home keretében ingyen letölthetjük a PlayStation 4-re 2016-ban megjelent Ratchet & Clank remake-et. Erről az Insomniac Games a minap közölte, hogy már készül a PlayStation 5-ös patch, amivel az új konzolon már 60 FPS frame rate-et kapunk. A megjelenés valamikor áprilisban lesz esedékes.

Forrás: Gematsu, Gematsu, WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu