PlayStation Store: a Sony meghátrált!

A három tervezett bezárás közül csak kettő fog megvalósulni; a Sony Interactive Entertainment (SIE) talán rájött arra, hogy túl sok kritikát kaptak az általuk nagyon szívélyesen használt „a múltat végleg eltörölni” mentalitásuk miatt…

Jim Ryan, a SIE elnök-vezérigazgatója a PlayStation Blogon bejelentette, hogy az eddig tervezett július 2-ai PlayStation 3-as, illetve az augusztus 27-ére tervezett PlayStation Vitás PlayStation Store bezárását végül nem fogják meglépni. A cég átgondolta a döntését, és arra jutott, hogy rossz húzás volt ez, így inkább életben fogják hagyni a két platform számára fenntartott boltot. Itt meg lehetne kérdezni, hogy mi a helyzet a jó öreg PSP-vel: nos, a PlayStation Portable számára továbbra is game over lesz július 2-án, és így, hogy belegondolunk, az UMD meghajtót nélkülöző PSP Go így teljesen hasznavehetetlen lesz…

Ryan szerint, amikor eredetileg a PlayStation 3 és a PlayStation Vita PS Store-jának bezárása mellett döntöttek, azt több tényezőt figyelembe véve lépték meg, ugyanis a régebbi platformok számára a kereskedelmi rendszer fenntartása mellett szerették volna az erőforrásaikat az újabb eszközök felé terelni, mert a játékosaik többsége ezeken (PlayStation 4, PlayStation 5) találhatóak. De úgy látta, hogy sokan hihetetlenül szenvedélyesek a PlayStation 3-as és PlayStation Vitás klasszikus játékok megvásárlása iránt, így az előrelátható jövőben megmarad a megoldás az ezen platformok számára fenntartott PlayStation Store működtetésére.

Tegyük félre a PR-szöveget, mert Ryan egy üzletember (ezt nem csak mi állítjuk…). A Sony lényegében pénzt keresett abból, hogy sokan elkezdtek a PlayStation Store-on vásárolni a bezárás veszélye miatt, így üzletileg jelenleg továbbra is megéri nekik fenntartani a háromból két platformon a digitális boltot. Ez csak és kizárólag ezért történt, ne kerteljünk. Elvégre ugyanarról a Ryanről beszélünk, aki korábban nyíltan hülyeségnek tartotta a visszamenőleges támogatást (amit amúgy a Sony-nak is magához kellene karolnia; ez lenne az első komolyabb lépés afelé, hogy a bizalmat növeljék maguk iránt).

Úgyhogy csak a PSP-nek lesz vége két és fél hónap múlva.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu