Plagizált a Capcom a Resident Evil: Village-ben?!

Richard Raaphorst, egy filmrendező szerint a Capcom legújabb sikerjátéka (mert bizony ezt is veszik a játékosok, mint a cukrot) az ő ötleteit nyúlta le…

A Resident Evil: Village május 7-én jelent meg, és Raaphorst szerint a játék szörnydizájnjai közül több is az általa rendezett, 2013-as Frankenstein’s Army című filmjéből lett átemellve, és a LinkedInen azzal vádolja a Capcomot, hogy az ő engedélye, vagy legalább megnevezése nélkül lenyúlt mindent. (A filmben amúgy egy orosz katonai alakulat a második világháború során beteszi a lábát egy őrült tudós rejtekhelyére… és itt a nácik helyett a húsból és fémből felépülő háborús gépezeteket kell legyűrniük.)

Raaphorst nem állt meg csak egy szöveges posztnál (ebben megemlítette, kiemelte, hogy saját szörnyterveket alkotott, majd plagizálással vádolta a Capcomot), ugyanis összehasonlító képeket is közölt, amiben a Frankenstein’s Army-t és a Resident Evil: Village-et láthatjuk. Nos, a két közölt képpárosban tényleg könnyű felfedezni, hogy komoly hasonlóság van, így Raaphorst talán nem mond badarságot.

A Capcom még nem reagált az ügyre. Addig is van miért a japán kiadónak örülnie: a SteamCharts szerint szombaton már több mint 106 ezer játékos nyúzta egyidőben a Resident Evil: Village-et (a franchise eddig ezt nem érte el), és a Gamesindustry szerint a kizárólag bolti, lemezes értékesítések tekintetében is jó eredménynek örülhet a játék, ugyanis a PlayStation 5-ön a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales és az Assassin’s Creed: Valhalla után az ország harmadik legjobb PlayStation 5-ös rajtját vette, és az idei év második legerősebb startja is a Capcomé; csak a Super Mario 3D World + Bowser’s Fury előzi meg.

A Capcom közölte, hogy több mint három millió példányt szállítottak ki a boltokba, illetve ebbe a számba beletartozik a digitális értékesítés is. Egy hétvége alatt ez nem rossz teljesítmény, igaz, elég sok platformra kijött (PlayStation 5, Xbox Series, PC, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia…). Ez felül is múlta a Resident Evil 7: Biohazard hasonló időtartama alatt felmutatott eredményét (2,5 millió), plusz ezzel a Resident Evil franchise átlépte a 100 milliót.

Forrás: WCCFTech, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu