Menu

Plagizált a Capcom a Resident Evil: Village-ben?!

Richard Raaphorst, egy filmrendező szerint a Capcom legújabb sikerjátéka (mert bizony ezt is veszik a játékosok, mint a cukrot) az ő ötleteit nyúlta le…

A Resident Evil: Village május 7-én jelent meg, és Raaphorst szerint a játék szörnydizájnjai közül több is az általa rendezett, 2013-as Frankenstein’s Army című filmjéből lett átemellve, és a LinkedInen azzal vádolja a Capcomot, hogy az ő engedélye, vagy legalább megnevezése nélkül lenyúlt mindent. (A filmben amúgy egy orosz katonai alakulat a második világháború során beteszi a lábát egy őrült tudós rejtekhelyére… és itt a nácik helyett a húsból és fémből felépülő háborús gépezeteket kell legyűrniük.)

Raaphorst nem állt meg csak egy szöveges posztnál (ebben megemlítette, kiemelte, hogy saját szörnyterveket alkotott, majd plagizálással vádolta a Capcomot), ugyanis összehasonlító képeket is közölt, amiben a Frankenstein’s Army-t és a Resident Evil: Village-et láthatjuk. Nos, a két közölt képpárosban tényleg könnyű felfedezni, hogy komoly hasonlóság van, így Raaphorst talán nem mond badarságot.

A Capcom még nem reagált az ügyre. Addig is van miért a japán kiadónak örülnie: a SteamCharts szerint szombaton már több mint 106 ezer játékos nyúzta egyidőben a Resident Evil: Village-et (a franchise eddig ezt nem érte el), és a Gamesindustry szerint a kizárólag bolti, lemezes értékesítések tekintetében is jó eredménynek örülhet a játék, ugyanis a PlayStation 5-ön a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales és az Assassin’s Creed: Valhalla után az ország harmadik legjobb PlayStation 5-ös rajtját vette, és az idei év második legerősebb startja is a Capcomé; csak a Super Mario 3D World + Bowser’s Fury előzi meg.

A Capcom közölte, hogy több mint három millió példányt szállítottak ki a boltokba, illetve ebbe a számba beletartozik a digitális értékesítés is. Egy hétvége alatt ez nem rossz teljesítmény, igaz, elég sok platformra kijött (PlayStation 5, Xbox Series, PC, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia…). Ez felül is múlta a Resident Evil 7: Biohazard hasonló időtartama alatt felmutatott eredményét (2,5 millió), plusz ezzel a Resident Evil franchise átlépte a 100 milliót.

Forrás: WCCFTech, Gematsu

revillage plagiarism 1HD

revillage plagiarism 2HD

Spread the love

theGeek TV

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu