Returnal: a Sony sikeres új IP-nek könyvelte el, a Housemarque ünnepel

A finn stúdió több érdekes adatot is szolgáltatott az egy hónapja megjelent PlayStation 5-exkluzív játékáról.

A héten megejtett befektetői előadása során a Sony Interactive Entertainment megerősítette, hogy a cég a Housemarque-tól a Returnalt hasonlóan kezeli mint a Sucker Punch Productions alkotását, a Ghost of Tsushimát: lényegében mindkét játékot sikeres, új IP-nek nevezte a cég, ami azért is nagy siker a finn stúdiónak, mert ők eddig kisebb, játéktermekbe való játékokat alkottak, és onnan váltottak át az AAA fejlesztésekre (és erre fognak törekedni a jövőben is, erről korábban szó volt már). Mondjuk az ár már kicsit hajmeresztő a Sony-tól (70 dollár, ami errefelé nem 70, hanem 80 euró… forintban pedig kb. 27490!).

A Housemarque a Twitteren ünnepelte a Returnal sikereit azzal, hogy néhány statisztikát is elénk tártak a játékból. Eddig 5,8 millió órát töltöttünk el a PlayStation 5-exkluzívval, és ennyi idő alatt 9,2 milliószor haltunk meg. Ellenfelekből viszont jóval több zuhant elénk (1015,9 millió, tehát több mint egy milliárd). A legtöbb halált a Phrike nevű ellenfél okozta, a legnépszerűbb fegyver pedig a Hollowseeker volt eddig. Ezek egészen korrekt adatok, nem?

A stúdió a PlayStation Blogon is megköszönte a támogatásunkat. A finnek nagyon boldogan látják, hogy milyen erős hatást kelt a Returnal a játékosok között. A látásmódjuk szerint a bossfightok mindig is tesztelik a játékosok képességeit az akciójátékokban, és a Housemarque formulájában ezek a nagyobb ellenfelek az eddigi alkotásaikban is szerepet kaptak. A Returnalban a bossfightok esetében valami egészen különlegeset akartak létrehozni, hogy a játékosoknak erőteljes, emlékezetes pillanatokat tudjanak biztosítani, és amiatt is fülig ér a finnek szája, amit a játékosok felmutattak velük szemben.

Persze azért kérdéses, hogy innen hova tovább, ugyanis a Housemarque beismerten nem akar Resogun-stúdió lenni, hanem nagyobb élményeket tűztek ki fejlesztési célként. És fel is tehetnénk a kérdést, hogy a Returnalt felül tudják-e majd múlni…?

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu