A Bungie-hoz igazolt a Capcom feltámadásának egyik vezére

Az utóbbi években erősen lábra kapott a Capcom, és ebben Peter Fabianonak nem elhanyagolható szerepe volt.

Fabiano tizenhárom évet töltött el a Capcomnál. Például a Resident Evil: Revelations esetében a lokalizációért ő volt a felelős, de onnantól egyre nagyobb szerepeket kapott: a Resident Evil 7: Biohazardnak ő volt a producere, de Peter Walken modelljét is ő formálta meg, aztán a Resident Evil 2 Remake, a Resident Evil 3 Remake, a Ghosts ‘n Goblins: Resurrection, illetve a Resident Evil: Village esetében is produceri posztot töltött be. Szóval közel volt a tűzhöz, ezt nem is lehet megkérdőjelezni.

Két tweetben jelentette be, hogy távozott a Capcomtól. Az elsőben azt írta, hogy nehéz ezt megfogalmazni jól, úgyhogy röviden összefoglalja: mindenkinek megköszönte a Capcomnál, hogy lehetőséget adtak a közös növekedésre az utóbbi több mint egy tucat évben. Hálás minden pillanatért, és sosem fogja az élményeket elfelejteni. A másodikban pedig a stúdióban és az azon kívül dolgozó embereknek is megköszönte a támogatást az utóbbi évek során. Egy új pozíciót vállalt magára a Bungie-nél, ahol folytatni fogja az utazását. (Ezt nem nevezte meg, úgyhogy mi magunk tesszük hozzá, hogy fejlesztési menedzser lett az új munkahelyén.)

A Bungie jelenleg egyedülálló szituációban van, miután 2019 elején úgy döntöttek, hogy szakít az Actvision Blizzarddal, így tőlük át is vette a Destiny kiadási jogait, de azért ők sem maradtak ki a kínai terjeszkedésből (a NetEase volt az, ami megdobta őket egy nagyobb pénzösszeggel…). A terveik szerint 2022-re szeretnék, ha a hollandiai Amszterdamban megnyílna az új stúdiójuk, és egy új IP is készül náluk, ennek megjelenését pedig legkésőbb 2025-re tervezik, így nem csak a Destiny-vel szeretnének foglalkozni (korábban a Halo is náluk jött létre, ezt se felejtsük).

Most már tényleg nincs más mondanivalónk, csak annyi, hogy a lehető legjobbakat kívánjuk Fabianónak az új munkahelyén.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu