Unreal Engine 5-tel fejleszti a PixelOpus a következő játékát

A Concrete Genie után új generáció és új engine jár a PixelOpusnak, ami a Sony Pictures Animationnel közösen dolgozik valamin PlayStation 5-re.

A stúdió a Twitteren jelentette be, hogy két személyt keresnek a PixelOpusba. Egyrészt egy alapelvi (principle) grafikai programozóra, másrészt pedig egy senior engine programozóra van szükségük. Ezekből pedig össze lehet tenni pár dolgot, de hozzátesszük, hogy a Sony Pictures Animation is közreműködik a még be nem jelentett játék fejlesztésében. Ezt a csapatot a Spider-Man: Into the Spider-Verse (magyarul Pókember: Irány a Pókverzum!) révén ismerhetjük.

A grafikus programozónak a fejlesztési folyamatokhoz kell hozzájárulnia, ugyanis az innovációval és a renderelési lehetőségekkel kapcsolatban keresik a megfelelő utat. (Itt lép be a képbe a Sony Pictures Animation). Ebben a pozícióban a grafika játssza a középpontot a programozás szemszögéből, és ki kell használni a PlayStation 5 adottságait, továbbá az Unreal Engine 5 képességeiből is komolyan kellene kikanyarítani. Csakhogy a PixelOpus egy kisebb csapat, így változatos feladatokat kell a programozónak is végrehajtania.

A senior engine programozó pedig egy általános képességkészlettel kell, hogy rendelkezzen, ugyanis a PixelOpus engine technológiája, illetve az Unreal Engine 5 számára is eszközöket és funkciókat kell felépítenie, implementálnia, illetve módosítania (utóbbi a runtime-ban lesz fontos). Itt is megemlítik az innovációt és a lehetőségeket, továbbá a Sony Pictures Animationt. A sikeres jelentkezőnek a felhasználhatóságra, a fenntarthatóságra, illetve a valós idejű teljesítményre összpontosító kódot kell írnia és optimalizálnia. Ha olyan tartalomalkotókkal szeretnénk dolgozni, akik a művészeti és rendszerszerű elképzeléseit egy játékon keresztül életre tudják kelteni, és esetleg értünk is ehhez, akkor jelentkezzünk.

A Sony Interactive Entertainment e stúdiója eddig mindössze két játékot hozott létre. 2014-ben az Entwined (PlayStation 4, PlayStation Vita, PlayStation 3) kötődött az ő nevükhöz, míg 2019-ben ők álltak a PlayStation 4-exkluzív Concrete Genie mögött. Remélhetőleg a harmadik játékuk is kellően kellemes lesz.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu