Kiváló hír a PES-rajongóknak: a Pro Evolution Soccer 2022 ingyenes lesz!

A Konami változtat a legendás sportsorozat fókuszán, amely ősszel tér vissza a játékvilágba. A PES 2022 ingyenes lesz, csak digitálisan játszható, és eFootball lesz a neve – íme a részletek és a platformok!

 

Viszlát Pro Evolution Soccer 2022, üdvözlégy eFootball! Amikor a Konami bejelentette, hogy a Pro Evolution Soccer-sorozat – Japánban Winning Eleven – 2020-ban egy év szünetet tart, ez volt az első jele annak, hogy komoly változások jönnek a franchise-ban, és fiúk, ezek meg is történtek. Ahogy azt már hónapok óta pletykálják, a PES-saga radikális fordulatot vesz, és átáll az ingyenesen játszható formátumra, maga mögött hagyva azt az éves címekből álló játékot, amit a FIFA-saga fenntart. És nem csak ez: A PES a nevét is megváltoztatja, és ezentúl egyszerűen csak eFootball néven lesz ismert.

Az IGN exkluzív hírében a Konami megerősíti, hogy az új eFootball (Pro Evolution Soccer 2022) egy szolgáltatásként működő játék lesz, egy „platform”, amelyet gyakori patchekkel és egyéb nagyobb éves frissítésekkel bővítenek majd minden új szezonban, mindezt ingyenesen. És igen, ez azt jelenti, hogy a PES-saga örökre búcsút int az éves fizetős játékoknak. A névváltoztatással együtt az eFootball (Pro Evolution Soccer 2022) idén ősszel lesz elérhető PS5-re, PS4-re, Xbox Series X | S-re, Xbox One-ra és PC-re, később pedig iOS-re és Androidra is. A Konami nem erősítette meg a Nintendo Switchre való megjelenést.

A játék minden platformon ingyenes lesz, és télen kezdődően crossplay funkciókat is tartalmazni fog. Ahogy azt a fent említett média is megerősítette, az eFootball ősszel debütál egy csökkentett tartalmi kínálattal: kiállítási meccsek és 9 kezdőcsapatból álló válogatás lesz elérhető, amit az alábbi képen megnézhetsz. A Konami a többi játékmódot fizetős DLC-ként fogja árulni. A japán cég nem említette, hogy ez a MyClub móddal – a PES „Ultimate Team”-jével – is így lesz-e, bár az IGN úgy tudja, hogy ezt egy új csapatalkotó móddá alakítják át, amit a megjelenés után tesznek közzé.

A Konami a szolgáltatásként történő ingyenes játékra való áttéréssel egy időben közzétett egy útitervet az eFootball (Pro Evolution Soccer 2022) kezdeti terveivel. A játék tartalmazni fog egy „Match Pass”-ot, amely egy tartalmat tartalmazó Season Pass-ként fog működni, a többi monetizációs útja, például a DLC módok mellett. A Konami nem tisztázza, hogy a játék fizetős vagy ingyenes DLC-ként ad-e hozzá új felszereléseket, de azt ígérik, hogy az eFootball monetizációja „tisztességes és kiegyensúlyozott” lesz minden játékos számára.

A formátumváltáson túl az eFootball (Pro Evolution Soccer 2022) továbbra is fenntartja az Option Files telepítésének lehetőségét a játékban, azt a klasszikus PES funkciót, amellyel egyéni csapatokat és játékosokat lehet bevezetni, és így elkerülni a licenszkorlátozásokat. Természetesen a megjelenés után kerül hozzá. Természetesen, és egy év kihagyás után az eFootball (Pro Evolution Soccer 2022) az új motornak és a továbbfejlesztett animációs rendszernek, a Motion Matchingnek köszönhetően a PES játékmenetének fejlődését ígéri, ahol a Konami arról beszél, hogy akár négyszer több animációt kínál, mint a PES 2020-ban.

A FIFA 22-vel ellentétben az új eFootball Motion Matching rendszer nem lesz exkluzív a PS5 vagy az Xbox széria számára, és az új animációk a mobilverziókban is jelen lesznek. A Konami augusztusra ígéri az új eFootball további részleteit, és akkor már minden információt megtudhatunk a játszhatóságról, az online módokról és az ingyenesen játszható játékról is.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu