Egyesül a Norton és az Avast: hatalmas kiberbiztonsági cég jön létre!

TECH HÍREK – A Norton és az Avast egy házba költözésével, ez lehet ennek az iparnak az Activision Blizzardja (és az az egyesülés is hatalmasat robbant a játékiparban közel másfél évtizede).

 

A Sweclockersen bukkant fel a dokumentum, ami összefoglalja: a fogyasztói kiberbiztonság új szintre léphet. Az Avast vezérigazgatója és vezetője a NortonLifeLock igazgatóságába fog ülni (és ha furcsa a név, nos… 2019 óta a Norton ezen a néven fut), de a tervek szerint a cseh központú Avast főhadiszállás is aktív marad a NortonLifeLock amerikai központja mellett. A Norton laza nyolc milliárd dollárt (kb. 2400 milliárd forintot… belegondolni is sok) költött a felvásárlásra.

Az Avast és a Norton a biztonsági területeken más irányba tartott, és a sajtóközlemény szerint a Norton a fogyasztói kiberbiztonság éllovasának nevezi magát, míg az Avast a digitális biztonságban és titoktartásban tekinti magát piacvezetőnek. De itt fel is lehetne tenni a kérdést, hogy az egybeolvadás révén több mint fél milliárd felhasználót magáénak mondó cég milyen jövőt tűzött ki magának…

A NortonLifeLock és az Avast közösen felgyorsíthatja a fogyasztói kiberbiztonságot a több mint 500 milliós felhasználójával; az Avast titoktartási erejét kombinálni lehet a NortonLifeLock identitásával, így egy széles, kiterjedt termékportfólió jöhet létre, így mindenki megtalálhatja a számára szükséges biztonsági megoldást; földrajzilag is változatosabb lehet a cég jövője, és terjeszkedésben sem lesz hiány; jelentős értékteremtés nyílhat meg az évi kb. 280 millió dollárnyi (kb. 84 milliárd forintnyi) költségszinergiával, és az innováció, növekedés számára lehetséges befektetési kapacitás is megnyílhat a kibergigásznak; és a két cég közösködése révén két erős, nagy tapasztalattal rendelkező, fogyasztóközpontú vezetőség is egyesítheti erejét.

Nem biztos, hogy sokunk a Norton vagy az Avast vírusirtóját használja a PC-jén (jó, a szerkesztőségen belül van Avastos megoldásunk, de ez nem fizetett reklám, ezt azért kihangsúlyoznánk…), de ezzel a közös jövővel talán erősíthetnek a helyzetükön. Kérdéses még, hogy a brandek miképp fognak változni? Hiszen biztos, hogy ezen a fronton is lesznek változások.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu