Kiderült, miért könnyebb az újabb PlayStation 5 modell! [VIDEO]

Nem véletlenül szabadult meg háromszáz grammtól a PlayStation 5 CFI-11XX kódnevű, az idei nyár során kiadott modellje.

 

Már írtunk arról, hogy Japán után már Ausztráliában is kapható lett a PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition is az újabb, CFI-11XX modellel (az eredeti modelleket CFI-1XXX kódnévvel illette a Sony), és már akkor is kiemeltük, hogy valamiért könnyebb lett a PlayStation 5. Viszont legutóbb még nem tudtuk, hogy mi áll a fogyás mögött…

Nos, Austin Evans, egy YouTube-os kiderítette, hogy egy kisebb hőelvezető miatt adott le magáról 0,3 kilót a konzol. Emiatt pedig az áttervezett PlayStation 5 melegebb. Ezt Evans úgy derítette ki, hogy a PlayStation 5 Digital Edition eredeti modelljét összevetette egy új japán import kiadással, azaz az ezres sorozatot és az ezeregyszázast egymás mellé helyezte. Az újabb PS5 az eredményei szerint 3-5 fokkal melegebb!

Ezután lebontotta a konzolokat, és bizony az eredmény a hűtési rendszer méretén látható is: kevesebb réz és alumínium bordázat van, amire Evans (tegyük hozzá, joggal) azt mondta, hogy „Úristen! Kb. csak a ventillátor fele van meg!” (Lásd a lenti képet.) A tömegüket gyorsan le is mérte: az eredeti hőelvezető megoldás 1639 gramm, de az áttervezett ventillátor 1368, úgyhogy itt már meg is van 271g eltérés…

Egy új Wi-Fi jelvevő is van az áttervezett PlayStation 5-ben, de ennek vizsgálata még nem történt meg, viszont egy másik különbség az új ventillátorban is látható. Az eredeti Delta Electronics ventillátor 23 szárnnyal rendelkezett, de az áttervezett modell (szintén a Deltától) már csak 17-et kapott. A Sony amúgy Delta, Nidec és NMB ventillátorokat is alkalmaz a PlayStation 5-höz. Az új modell picit halkabb (42,1 dB vs. 43,5), de többet is fogyaszt (228,23W vs. 225).

A PlayStation 5 Digital Edition esetében valahol meg tudjuk érteni, hogy esetleg spórol a Sony, hiszen ez a modell még nem termel nyereséget, de a PlayStation 5 Standard Edition (amiben van Blu-ray meghajtó) már igen.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu