A Venom: Let There Be Carnage egy 90 perces „thrill Ride” – állítja a rendező

Andy Serkis szerint a Venom 2-nek azért lett karcsú játékideje, hogy a folytatás egy pörgős „izgalmas utazás” legyen, anélkül, hogy túl sok időt töltene az expozícióval.

 

Andy Serkis rendező megerősítette a Venom rövidnek tűnő játékidejét és azt is elmondta, hogy ennek mi az oka. Nemrégiben jelentették, hogy a közelgő Venom folytatás 90 perces lesz, így ez lesz az eddigi legrövidebb Marvel-film (kis kóla, kis pocorn – a szerk.). Ez 22 perccel kevesebb, mint az eredeti, és tekintve, hogy manapság a legtöbb szuperhősfilm rendszeresen meghaladja a kétórás időtartamot, úgy tűnik, hogy a Venomnak közel sem lesz annyi ideje, hogy elidőzzön, mielőtt belevágna az akcióba.

Mint kiderült, végig ez volt a terv. Serkis nemrégiben újabb részleteket árult el a Venom 90 perces futási idejéről: legyen végig vérontás, méghozzá gyors tempóban. Serkis úgy látta, hogy a Venom folytatása számára az a legjobb megoldás, ha lemond a tipikus expozícióról és más, a futási időt növelő pillanatokról, hogy a film végig feszes ritmusú, izgalmas utazás maradjon. Ahogy Serkis az IGN-nek elmondta:

„Mindig is [karcsúbb] volt. Mindig is azt akartuk, hogy egy gyors, izmos [film maradjon]… nem piszmogtunk túl sokat az expozícióval. De miután ezt elhatároztuk, azt hiszem, sikerült elérnünk egy igazi egyensúlyt aközött, hogy akciódús történet mellett is kellően bemutathassuk a szereplőket, hogy teljesen elmerülhessünk bennük, nem csak úgy átrohantunk a következő csatára vagy akciójelenetre.”

 

 

Tom Hardy sokkal jobban beleélte magát ebbe a folytatásba, mivel sok időt töltött Kelly Marcel forgatókönyvíróval, hogy kiteljesítsék a történetet. Már a jövőre is gondol, hiszen a Venom 3-ra is vannak már korai ötletei. A harmadik filmnek addig nem adnak zöld utat, amíg a Sony nem látja, hogy a folytatás mennyire teljesít jól, amikor októberben bemutatkozik, de az nagyon bíztató, hogy Hardy technikailag három filmre szerződött.

A Pókemberrel való crossoverre is sor kerülhet egyszer a Venom esetében, hiszen sok pletyka szólt már erről az elkerülhetetlen találkozásról. Az IGN kérdés-feleletében Andy Serkis is kitért erre a lehetőségre, és egyetértett azzal, hogy ez volt az „égető kérdés”, ami mindenkiben felmerült. Serkis a maga részéről kénytelen volt egyetérteni azzal, hogy a Venom/Spidey crossover valamikor biztosan bekövetkezik, de nem szeretné, ha egyhamar megtörténne, hogy előbb más szupergonoszok is megkapassák a maguk pillanatát.

„Természetesen meg fog történni” – mondta Serkis. „Nézd, attól függ, hogy mikor akarod elérni, és attól is, hogy milyen a nézők étvágya. Ha az emberek több Venom-sztorit akarnak, akkor, ha rögtön a Pókemberhez ugranak, akkor annyi nagyszerű főgonosz karaktert hagyhatsz ki a kettő között. Szóval bizonyos értelemben, ha elkapkodod, azzal talán bezárod a folytatás lehetősége előtt az ajtót.”

 

 

A rajongók egyelőre várhatják, hogy Tom Hardy visszatérjen Eddie Brock szerepében a Venom: Let There Be Carnage című filmben, amely október 1-jén kerül a mozikba. Hardy is egyike a sok Marvel színésznek, akiről azt pletykálják, hogy a decemberben mozikba kerülő Pókember: Nincs hazaút című filmben is szerepelhet, de az idő majd eldönti, hogy ez megtörténik-e.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu