Sean Connery minden idők legjobb James Bondja egy új tanulmány szerint

MOZI HÍREK – A ruhatárától kezdve a filmjeinek nézettségéig egy James Bond-adatelemzés az eredeti színészt: Sean Connery-t nyilvánította a legjobbnak.

 

Sean Connery a legjobb 007-es? Ez évtizedek óta vita tárgya a James Bond-rajongók körében, és bár minden színésznek megvannak a maga rajongói, az mindig is egyértelmű volt, hogy Connery a legnépszerűbbek közé tartozik. Most már van néhány adat, amely ezt alátámasztja, mivel egy új tanulmány összeszámolja a számokat, „az öltönyöktől és az óráktól kezdve a filmeken át a női rajongókig”, és Connery-t nevezi meg a legjobb 007-esnek.

A tanulmányt a Luxe Watches tette közzé, és figyelembe veszi a különböző kötvények „óraértékét” is. A Mason and Sons, James Bond eredeti szabója a brit Church és Clements szabóknak is segített elemezni a különböző öltönyök funkcionalitását, amelyeket az egyes Bondok viselnek, hogy lássák, megfelelőek-e Bond számára a szuperkémként végzett munkájához. Az IMDb-n található filmek értékeléseit is felhasználták, valamint a jellemzően női nézők által adott értékeléseket.

És láss csodát, Sean Connery az első helyen végzett a listán. Az online keresőkifejezések alapján minden idők legnépszerűbb James Bondjaként ő áll az első helyen, átlagosan havi 135 ezer körüli értékkel. Connery Bondja tökéletes pontszámot kapott „szakértő stílusáért”, az adatok szerint: „Ha egy törölközős egyberuhát elfogadhatóvá tud tenni, akkor nyilvánvalóan nem okozhat gondot, hogy egy Anthony Sinclair által szabott, méretre szabott öltönyben is jól nézzen ki. Sean Connery mindenben, amit James Bondként viselt, könnyedén menőnek tűnt”.

Ami Daniel Craiget illeti, ő a lista második helyezettje az összesített listán, bár egyes kategóriákban kiérdemelt néhány elsőséget. Craig Casino Royale című filmje a legmagasabbra értékelt James Bond-film, megelőzve Sean Connery Goldfingerét. A színész, aki nemrégiben fejezte be 007-es szerepét a Nincs időnk meghalni című filmben, a legtöbb női rajongót is a tanulmányban szereplő nők között találjuk.

A lista további helyezettjei: Roger Moore a 3., Pierce Brosnan a 4., Timothy Dalton az 5., George Lazenby pedig a 6. helyen áll. Brosnant illeti az a megtiszteltetés, hogy a legalacsonyabb értékelést kapott Bond-filmben, a Die Another Dayben is szerepelt. Lazenby az Őfelsége titkos szolgálatában sztárjaként nagyon rövid ideig játszotta a szerepet, ami valószínűleg hozzájárul ahhoz, hogy a lista végére került, bár az a film a 45 év feletti férfi és női rajongók körében a legmagasabb pontszámot érte el.

Természetesen mindez csak egy módja annak, hogy meghatározzuk a legjobb James Bondot, és sok rajongó vitatja, hogy ez messze nem végleges. Daniel Craig rajongói ragaszkodhatnak ahhoz, hogy ő a legjobb, míg ugyanez igaz a listán szereplő többi Bond-színészre is. A vita biztosan nem fog eldőlni ennek az elemzésnek a közzétételével, és amíg az emberek filmeket néznek, a rajongók örökké vitatkozni fognak arról, hogy ki a kedvencük, mint a 007-es végső változata.

Talán 2022-ben kiderül, melyik név lesz a következő, aki felkerül erre a listára. A Bond-producer Barbara Broccoli azt sugallta, hogy a következő 007-es szereposztásáról szóló tárgyalások csak jövőre kezdődnek.

Forrás: Luxe Watches

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu