Returnal: a könnyítéssel csalni is lehet!

A Bluepoint Gamesszel együtt a Sony Interactive Entertainment szárnyai alá a Returnal játékbban a sokak által igényelt könnyítés egy kiskaput is magával hozott.

 

A Returnal volt az utolsó olyan játék, amit a Housemarque függetlenként teremtett meg (igaz, már itt is nagy segítséget nyújtott a finn stúdiónak a Sony). A PlayStation 5-exkluzív hozta a „kékek” elvárásait, így be is kebelezte a Sony a stúdiót. A játéknak viszont a rouge-like műfaj miatt volt egy korlátozása: nem lehetett abbahagyni a játékot egy „ciklus” (kör, kinek mi tetszik…) közben, tehát vagy végigvittük a sztorit, vagy ha abbahagytuk, buktuk az adott ciklusban elért eredményeinket.

Ezt a közönség pedig kritizálta, ami miatt a Housemarque implementált egy új funkciót. Ezzel fel lehet függeszteni a ciklust (suspend cycle), tehát abba lehet hagyni, ha például mennünk kell melózni, vagy ha valami közbe jött, és emiatt nincs időnk folytatni a történetet. Csakhogy ez a könnyítés egy kiskaput is megnyitott a játékosoknak. Ez a tweet egy videojátékos zsurnalisztától elég szépen elmagyarázza, hogy miként lehet könnyíteni a dolgunkon, ha esetleg nem menne megfelelően a Returnal.

Tehát függesszük fel a játékunkat, aztán töltsük fel az elmentést a felhőbe. Ha ez megvan, majd esetleg feldobnánk a talpunkat, a felhőből töltsük le azt az elmentést, és majd folytassuk onnan. A tweet írója szerint ez a megoldás eléggé könnyűvé teszi a Returnal végigjátszását, és bár Joseph Yaden tudja, hogy az emberek idegesek (mivel nem játssza a „helyes” módon), de neki nincs ideje a folytonos meghalásra és újrakezdésre. Így élvezni tudja a játékot, és ezt pozitívként értékeli.

Viszont eltelt már fél év a Returnal megjelenése óta, és talán pontosan emiatt hezitált a Housemarque, hogy ezt a módszert be is tegye a játékába. Talán ezzel próbált időt adni a közönségnek, hogy betanulja a megfelelő játékstílust, és ezzel előnyt adva azokkal szemben, akik a meg nem felelő stílusban próbálták a sztorit végigvinni. Ja, de ehhez a trükkhöz kell a PlayStation Plus-előfizetés. Valamit valamiért!

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu