Dwayne Johnson megfogadta, hogy a saját produkciós cége sosem fog igazi fegyvereket használni a Rust baleset után

MOZI HÍREK – Dwayne Johnson azt mondja, hogy a stúdiója érvényre juttatja a szabályt, és ugyanezt fogja megkövetelni minden stúdiótól, akivel együtt dolgozik.

 

A Különösen veszélyes bűnözők tegnap esti Los Angeles-i premierjén Dwayne Johnson beszélt a tragédiáról, amely Halyna Hutchins operatőr életét vette el, és Joel Souza rendezőt megsebesítette.

„Először is, összetört a szívem. Elvesztettünk egy életet. A szívem a családjának és mindenkinek a forgatáson. Alecet is nagyon régóta ismerem”.

Dwayne Johnson megfogadta, hogy minden produkcióban, amelyet produkciós cége, a Seven Bucks Productions készít, gumifegyvert fog használni, és ugyanezt fogja követelni minden más stúdiótól is, amellyel együtt dolgozik.

 „Nem tudok senki más nevében beszélni, de azt elmondhatom, itt a tisztánlátás hiánya nélkül, hogy bármelyik film, amit a Seven Bucks Productions-szel továbblépünk – bármelyik film, bármelyik tévéműsor, vagy bármi, amit csinálunk vagy gyártunk -, egyáltalán nem fogunk valódi fegyvereket használni. Átállunk a gumifegyverekre, és az utómunkálatok során gondoskodunk róla. Nem fogunk aggódni a dollár miatt; nem fogunk aggódni amiatt, hogy mennyibe kerül.”

Miután Halyna Hutchins halálhíre felröppent a Rust forgatásán, Johnson telefonon beszélt a csapattagjaival, hogy megvizsgálják a jelenlegi protokollokat, és hogy mit kell bevezetni annak érdekében, hogy ez a szükségtelen katasztrófa ne történhessen meg az ő felügyelete alatt. „Szeretem a filmszakmát. Vannak olyan biztonsági protokollok és intézkedések, amelyeket mindig is betartottunk a filmiparban, és nagyon komolyan vesszük, és ezek a díszletek biztonságosak, és erre büszkék vagyunk” – mondta.

De balesetek azért előfordulnak. És amikor egy ilyen nagyszabású, szívszorító esemény történik, azt hiszem, az a legkörültekintőbb és legokosabb, ha egy pillanatra megállunk, és újra átgondoljuk, hogyan fogunk továbblépni, és hogyan fogunk együtt dolgozni. A Seven Bucks bármelyik stúdióval közös filmünkben az a szabály, hogy nem használunk igazi fegyvereket. Ennyi.”

A lövöldözést és végül Hutchins halálát követően minden irányba mutogattak, hogy ki a hibás az értelmetlen halálesetért a Rozsda forgatásán. Úgy tűnik, minden nap új elmélet jelenik meg a hírekben arról, hogyan történhetett egy ilyen teljesen elkerülhető baleset. Nyilvánvalóan pontosan meg kell határozni a kihagyott lépéseket, és szigorúan ellenőrizni kell a jövőbeli produkciókat, mivel számos stúdió továbbra is valódi lőfegyvereket fog használni a projektjeiben.

Mások a zéró tolerancia mellett döntöttek az „éles” fegyverekkel kapcsolatban a forgatásokon, köztük Alexi Hawley, a The Rookie showrunnerje. Az ABC vezetőinek szóló feljegyzésében azt írta:

„A mai naptól kezdve a The Rookie forgatásán az a szabály, hogy minden lövöldözés Air Soft fegyverekkel történik, amelyekhez a CG torkolattűz az utólagos felvillanás után kerül hozzáadásra. Nem lesznek többé ‘élő’ fegyverek a sorozatban. A szereplők és a stáb biztonsága túl fontos. Minden kockázat túl nagy kockázat.”

A változtatásokra mindössze egy nappal azután került sor, hogy Hutchins halálának híre nyilvánosságra került. Bár biztosan lesznek olyan filmek és filmkészítők, akik a valódi lőfegyvereket szükségesnek tartják a projekthez, ez az elkerülhető baleset biztosan arra ösztönöz másokat, hogy mérlegeljék a lehetőségeiket, és arra a következtetésre jussanak, hogy egyetlen élet sem ér annyit, hogy bármilyen szórakoztató produkciót is készítsenek.

Forrás: Le Figaro

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu