Visszatért a Ubisofthoz az Assassin’s Creed veterán írója!

Kevesebb mint egy évet töltött el a francia kiadón kívül az Assassin’s Creed veterán írója, Darby McDevitt…

 

Korábban talán mi is beszámoltunk arról, hogy McDevitt maga mögött hagyja a Ubisoftot, hogy új kihívásokat keressen. Nos, az új kihívások alatt az Illogikánál próbálkozott (ott egészen pontosan A Quiet Place narratív rendezője volt; ugyanabban az univerzumban játszódik, mint John Krasinski filmjei), de úgy tűnik, hogy nem vált be neki a hely, mert örömmel közölte, hogy a Ubisoft visszafogadta kegyei közé a tényleg veteránnak nevezhető írót, aki a nagy eséllyel élő szolgáltatásos (live service) irány felé tartó Assassin’s Creed akár következő felvonásában, az Infinity alcímű részben is közre fog működni.

McDevitt volt az Assassin’s Creed: Valhalla, továbbá egy be nem jelentett projekt narratíváért felelős rendezője, előtte pedig vezető forgatókönyvíró volt az Assassin’s Creed IV: Black Flagben, az Assassin’s Creed: Revelationsben, továbbá az Assassin’s Creed: Embers nevű kisfilmben is. De az Assassin’s Creed: Origins, Assassin’s Creed: Unity, illetve Assassin’s Creed: Bloodlines is ott van az életrajzában, szóval az utóbbi évtizedben kb. nem is volt olyan nagyobb játék, amihez neki ne lett volna történetileg köze.

McDevitt a Twitteren erősítette meg, hogy valóban a Ubisoftnál folytatja munkáját. Az utóbbi év során elgondolkodott a karrierjén, és arra koncentrált, hogy új ötleteket próbáljon ki, és eddig ismeretlen határvonalra juthasson el, de örömmel töltötte el, hogy ez a francia kiadóhoz való visszatérését is eredményezte, így folytatja a munkáját a Ubisoft egyik legnagyobb franchise-án. Izgatottan várja az utazásának folytatását, majd hozzátette, hogy alig várja, hogy a csapatával a kitűzött helyekre eljuthasson, illetve a történeteket el tudja majd mesélni.

Akkor ez azt jelenti, hogy a Ubisoft megnyugodhat a következő Assassin’s Creed egyik szemszögével kapcsolatban, ugyanis egy bevált névre számíthat a cégen belülről, és nem kell egy másik személyre bíznia a feladatait. De kérdés (ahogy a Far Cry esetében is; erről régebben írtunk), hogy jó ötlet-e live service modellre kanyarodni az Assassin’s Creeddel…?

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu