Among Us-stílusú Resident Evil is készül a Capcomnál?

A japán kiadó felfigyelhetett az Among Us sikereire, és ezt szeretné átültetni a két és fél évtizede futó túlélő horror Resident Evil franchise-ába.

 

A pletykák most arról szólnak, hogy az egyik, még be sem jelentett Resident Evil-projekt egy Resident Evil 2-höz köthető túlélő horror lehet, és itt a bajtársaink törhetnek életünlre. Több fórumon is felbukkant a lent látható kép, és ez elvileg egy prezentációból származik. A Resident Evil: Apocalypse felteszi a kérdést, hogy kik a barátaink és kik az ellenségeink. Rendelkezhet egy innovatív partnerrendszerrel is, így lehet egy csaló a játékosok között a la Among Us. Ez egy egyjátékos elképzelésben működhetne az NPC-kkel, és a játék története több, folklórhoz köthető karaktert (pl. Wendigo) is elhozhat.

A dokumentum szerint egy külső nézetes túlélő horror játék lenne, ami ráadásul a sztori utolsó fejezete lenne. Ez alatt arra kell gondolni, hogy a Resident Evil 2, illetve a Resident Evil: Outbreak File 2 közötti kapcsolat lehet az Apocalypse alcímmel tervezett felvonás. Olyasmit is hallani, hogy 2024-ben érkezhet ez a játék (akkor pedig szinte fix, hogy PlayStation 5, Xbox Series, PC hármasra, addigra ugyanis már csak indie fejlesztők gondolnának komolyabban a PlayStation 4/Xbox One duóra).

Ezek persze pletykák, de áprilisban olyat hallhattunk már (és talán írtunk is róla akkoriban), hogy a Resident Evil 9 lesz a jelenlegi trilógia utolsó része. Ez magától értetődőnek is tűnik, hiszen a Resident Evil: Village egy történetszálat be is fejezett, de nyitva hagyta a kaput a következő epizódnak, és nem akarunk itt sztorival kapcsolatos spoilerekbe bonyolódni, mert hátha valaki karácsonykor ül neki Ethan Winters kelet-európai (román?) kalandjainak.

A végére pedig megemlítjük, hogy mindez nem hivatalos, de a Capcom itt is követni próbálja a trendeket. A Resident Evil 7/8 is belső nézetes lett, és ott szinte fix, hogy a P.T., a meg nem valósult Silent Hills teasere játszott ebben kiemelkedő szerepet.

Forrás: JVL

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu