Boba Fett karakterét nem használhatták a Solo: Egy Star Wars-történetben

MOZI HÍREK – Jonathan Kasdan társ-forgatókönyvíró beszélt arról, hogy szerette volna Boba Fettet használni a Solo filmben, de azt mondták neki, hogy a karakter „tabu”.

 

 

A Solo: Egy Star Wars-történet nem igazán jött be sem a közönségnek, sem a kritikusoknak – vajon Boba Fett feltűnése segített volna a sokat kritizált Star Wars-előzményfilmen? Úgy tűnik, ez is szóba jöhetett volna, ha az írók használhatták volna a karaktert, de Jonathan Kasdan, a 2018-as film társszerzője szerint a karakter „tabu” volt számukra. Habár mindjárt érkezik Boba Fett saját spin-off sorozata, a The Book of Boba Fett, egyértelmű, hogy a rajongók kedvence már sokkal korábban is visszatérhetett volna a franchise-ba.

Mint emlékezhetünk rá, a Solo: Egy Star Wars-történet – láss csodát – Han Solo korábbi éveibe vezeti vissza a nézőket, mielőtt megszerezte volna a Millennium Sólymot, és egy bizonyos Wookie legjobb barátja lett. Egy fiatal és idealista Solót mutat be, mielőtt az eredeti Csillagok Háborúja-trilógiában látott mogorva karakterré változott volna. Ami feltűnően hiányzik az előzményfilmből, az Solo és a fejvadász Boba Fett közötti kapcsolat és a kettejük közötti rivalizálás említése.

Mindemellett az is nyilvánvaló volt, hogy nagyon kevés említést tettek a Star Wars kánon bármelyik megnevezett fejvadászára, annak ellenére, hogy az ő bevonásuk minden bizonnyal egy kicsit jobban kitöltötte volna a történetet, és talán elterelhette volna a figyelmet a forgatókönyv egyéb, kevésbé ütős részleteiről.

Most a New York Timesnak adott interjújában Kasdan talán némi betekintést engedett abba, hogy miért nem foglalkozhattak egyes témákkal. Annak ellenére, hogy be akarta vonni Fettet a történetbe, Kasdan azt mondta:

„Boba mindig is tabunak számított, mert máshol már dolgoztak [valamilyen hozzá kapcsolódó projekten].”

Mostanra kiderült, hogy az említett munkák a The Mandalorian és a The Book of Boba Fett sorozatok lehettek, a The Mandalorian első évada 2019-ben debütál a Disney+-on; a premier évad ötödik epizódjában Fett is szóba került. Amikor pedig Boba Fett teljes egészében debütált a 2. évadban, egyértelműen volt egy nagy terv a karakterrel, ami már régóta készen állt. A The Book of Boba Fettben a rajongók Fett háttértörténetének számos darabját láthatják majd, például azt, hogyan élte túl A Jedi visszatérben bekövetkezett látszólagos halálát, és hogyan próbálja meg átvenni a bűnözői alvilág irányítását Jabba the Hutt halála után.

Végeredményben, ha egyenesen választani kellett volna, hogy Fett a Solo: Egy Star Wars-történet része lesz-e, vagy kap egy saját spin-off sorozatot, akkor valószínűleg a rajongók is az utóbbi lehetőség mellett tették volna le a voksukat.

A The Book of Boba Fett december 29-én debütál a Disney+-on.

Forrás: New York Times

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu