Az Itch.io csalásnak tekinti az NFT-ket!

Ezzel a Valve és Phil Spencer mellett újabb cég fejezte ki negatív véleményét az idei évben elképesztő módon terjedő NFT technológia iránt…

 

Több esetben is láthattuk már, hogy a blockchain és az NFT olyan negatív fogadtatásban részesül, hogy a mögötte álló fejlesztő, kiadó, vagy akár szinkronszínész inkább kihátrál mögüle. Írtunk is ezekről az esetekről: Team17 (MetaWorms), GSC Game World (S.T.A.L.K.E.R. 2), Troy Baker (VoiceVerse NFT), de még az Electronic Arts is mintha meghátrált volna. De a mérleg másik oldalán egyre többen ugranak fel az NFT-vonatra (Ubisoft Quartz, igaz, itt nemrég arról írtunk, hogy a francia kiadó erőlteti a fejlesztőkre; Konami; Square Enix…).

De egy újabb elítélőt is felírhatunk a listánkra: az Itch.io, amit Leaf Corcoran 2013-ban alapított, nem biztos, hogy mindenkinek ismerős, úgyhogy itt megemlítjük, hogy egy indie, és többnyire másolásvédelemtől mentes játékok számára fenntartott boltról van szó, a Twitteren mondhatni a fenébe küldte az NFT-ket. Azzal a felütéssel kezdtek, hogy egy átverés az egész, és ha úgy hisszük, hogy bármi hasznuk van azon kívül, hogy kihasználják az alkotóikat, nem beszélve a pénzügyi csalásokról és a bolygó elpusztításáról, akkor át kellene gondolnunk az életben meghozott döntéseinket!

Továbbá b___ódjon meg mindegy cég (komolyan káromkodva írták ezt!), ami az alkotók támogatását említi, miközben bárminemű módon beállnak az NFT-k mögé is, ugyanis ezek kizárólag a saját profitjukat tekintik a szemük előtt, és mindenek felett az anyagi lehetőségeket keresik csak ezekben is pláne most, hogy az NFT-kkel kapcsolatos diskurzus már eléggé könnyen elérhető, csak keresnünk kell. A végén azért még volt egy erős kérdésük: „hogy lehettek ilyen ostobák?”.

Úgyhogy a Steam után (ők en bloc kitiltották az NFT-s játékokat) ne nagyon számítsunk az itch.io-ra, ha ilyen témájú alkotásokat keresünk. Az Epic Games viszont tárt karokkal fogadja az NFT-s, blockchaines címeket, miközben a Fortnite ilyen terjeszkedésre nem számíthat. (Ez is kicsit követhetetlen logika Tim Sweeneyéktől…)

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)