Jean-Claude Van Damme saját magát játssza „Mi a nevem?” című utolsó akciófilmjében

MOZI HÍREK – Négy évtized után a filmtörténet egyik legnagyobb akcióhőseként Jean-Claude Van Damme saját magát fogja játszani utolsó filmjében.

 

Joggal mondhatjuk, hogy hosszú pályafutása néhány borzalmas kritikája ellenére Jean-Claude Van Damme az egyik legfelismerhetőbb név az ütős akció-blokkfilmekben. Miután 1979 és 1984 között számos hiteltelen vagy kisebb szerepet kapott, Van Damme 1986-ban a Nincs visszavonulás, nincs megadás főgonoszát alakította, majd két évvel később megkapta első főszerepét a Bloodsportban. Most, harminchat évvel később, 61 évesen Van Damme a What’s My Name? című filmben fog szerepelni, amelyet karrierje utolsó akciófilmjeként emlegetnek.

A film címe abból ered, hogy Van Damme saját magát alakítja, egy öregedő akciófilmszínészt, aki egy majdnem halálos autóbaleset után, amikor felébred a kómából, nem emlékszik arra, hogy ki is ő valójában. A történetben Van Damme karrierje legikonikusabb harcosaival fog megküzdeni, miközben harcról harcra próbálja visszanyerni identitását és életét, ami egy utolsó összecsapáshoz vezet.

A Deadline-nak nyilatkozva Van Damme elmondta, hogy a film a 2008-as JCVD-hez hasonlóan a filmes és magánéletéből is merít majd. A következőket mondta: „El akartam hagyni a színpadot, de úgy, hogy a karrieremet újra átnézzük, kezdve a Bloodsporttal, ahol elkezdtem híressé válni. Azt akarom, hogy ez egy új Bloodsport legyen, de egy magasabb szinten. A filmben a karrieremet tekintve lefelé tartok, és ahogy egy másik akciófilm premierjéről jövök, nem vagyok boldog, mert az elmúlt 30 évben szállodákban éltem, ami tulajdonképpen igaz. Valódi elemeket fogunk hozni a valós életemből és abból, ami velem történt. Belgiumból jöttem, egészen Hollywoodig. Sikerült, elbuktam, visszatértem. A premier után kisétálok az utcára, és bumm – egy autó elüt, mert részeg vagyok. Amikor felébredek az ütközésből, nem tudom, mi a nevem, és senki sem ismer fel.”

Karrierje során Van Damme nagyjából minden más akció-ikonnal összeállt, Dolph Lundgrentől Tong Poig, és Sylvester Stallone, Jason Statham, Chuck Norris, Jet Li és mások mellett játszott a The Expendables 2-ben is. Hogy ezek közül a sztárok közül hányan fognak feltűnni az akcióhattyúdalában, egyelőre nem tudni, de mivel a sztár ígérete szerint számos egykori ellenfelével fog megmérkőzni, az biztos, hogy a Van Damme-rajongók számára mindenhol élmény lesz újra átélni karrierje néhány legnagyobb pillanatát vadonatúj formában.

Jeremy Zag rendező így nyilatkozott a filmről: „Ebben a 22-es csapdájában rekedt, ahol a szíve az egyetlen útmutatója, és ez az út egy sok harcot is magában foglaló utazáson keresztül vezeti majd, egy igazi akció mainstream filmben, ahol JC-t igazi emberi szuperhősként kezeljük. Én úgy nőttem fel, hogy JC-t néztem, és azt szeretném, ha az új nézők is így tennének, és amikor Tong Po ellen áll, elkezdődik a gondolataiban a flashback, és reprodukálni fogjuk a legjobb harcokat a legnagyobb filmjeiből.”.

Bár rengeteg kemény munka van ebben az utolsó filmben, Van Damme már megtervezte, hogy mit szándékozik csinálni utána, és ez olyasmi, amiben mindenki reménykedhet, hogy egyszer az életében lesz rá lehetősége. Azt mondta: „Mindent lemondok, hogy formába lendüljek, és a film után vettem egy kis hajót. Nem egy nagy hajót – az nem nekem való -, de szeretném körbeutazni a világot, és pihenni. Egész életemben dolgozom, 30 éve szállodákban élek. Ez mind meg lesz magyarázva a filmben, hogyan kerültem messzire a családomtól. Ezután szeretnék pihenni, élvezni az életemet és a családomat, mert az élet gyorsan elszalad”.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu