3D nyomtatóval saját külsőt is adhatunk a Steam Decknek!

A Valve publikálta a CAD fájlokat, így akinek van 3D-s nyomtatója, elég komoly kinézetet is teremthet Gabe Newellék hordozható PC-jének…

 

A Valve a Steamen közölte, hogy a moddereknek, a kiegészítők gyártóinak, vagy pusztán a Steam Deck fogásának érzését kipróbálni kívánóknak közzétette a 3D-s nyomtatáshoz szükséges fájlokat a külső vázhoz, amit egy Creative Commons licensz alatt le is lehet tölteni. Az STP-modellt, az STL-modellt, illetve a DWG-ket mind elérhetővé tették, ha ide kattintunk, majd kiemelték, hogy alig várják, mivel rukkolnak elő a rajongók.

Ez igen: ez bizony eléggé transzparens lépés a Valve-tól. Ilyesmit például sem a Sony-tól, sem a Nintendótól nem láthattunk, úgyhogy Newellék nem viccelnek, amikor azt mondják, hogy valóban nyitott rendszerről van szó, igaz, azért a beépített NVMe M.2 SSD cseréjét nem javasolják, de ez most mindegy is. A fájlok listázásánál azt írta a Valve, hogy a Steam Deck belsejébe betekintést nyerő videójában már megemlítette a cég, hogy minden jogunk megvan arra, hogy a hardvert felbontsuk, és azt csináljunk vele, amihez kedvünk van. Tény, kiemelték, hogy hagyjuk a profikat dolgozni, mert ők esetleg jobban értenek hozzá, ugyanis bárminemű kár, amit így okozunk, nem lesz garanciálisan kijavított, sőt, a Steam Decket tönkretehetjük, vagy mi magunk is megsérülhetünk. Azért sok szórakozást kívántak, illetve azt, hogy legyünk óvatosak.

És minő igaz, közelítünk a Steam Deck rajtjához, ugyanis február 28-ától kezdik kiszállítani a rendelőknek a hardvert, aminek előrendelése mondhatni pillanatok alatt véget is ért, akkora kereslet volt a három modellel támadó hordozható PC iránt. A legolcsóbb (kb. 145 ezer forintos) modellben egy 64 GB-s eMMC tárhely van, a két drágább (~190 és ~235 ezer forintos) változatban pedig már 256 vagy 512 GB-s NVMe SSD lesz, ami nem sokkal, de mégis gyorsabb tárhelynek bizonyult az első értékelések alapján.

Azért az akkumulátor élettartamával jó lesz vigyázni: régebben írtuk már, hogy azért elég gyorsan kifogy a szuflából…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu