Gyász: 71 éves korában elhunyt az Oscar-díjas William Hurt

MOZI HÍREK – William Hurt békésen, családja körében hunyt el egy héttel 72. születésnapja előtt.

 

 

Szomorú hírrel kell kezdenünk a napot: az Oscar-díjas színész és a Marvel Cinematic Universe állandó szereplője, William Hurt 71 éves korában természetes halállal elhunyt. Az 1980-ban a Változó állapotok című filmben debütáló Hurt több mint 70 mozgóképes produkcióban szerepelt karrierje során; legutóbb idén januárban a The King’s Daugther című filmben láthatta a közönség. Az elmúlt években leginkább Thaddeus Ross szerepével vált ismertté az MCU-ban, először a 2008-as A hihetetlen Hulkban tűnt fel a karakterként, majd tavaly a Fekete Özvegyben szerepelt utoljára a vásznon. Emléke előtt tisztelegve bejelentették, hogy a Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmhez egy szinkronklip is készül, amelyet az ő emlékének szentelnek.

A színész halálhírét fia jelentette be, aki a közösségi médiában osztotta meg a következő posztot: „A Hurt család nagy szomorúsággal gyászolja William Hurtot, szeretett édesapját és Oscar-díjas színészét, aki 2022. március 13-án, egy héttel 72. születésnapja előtt hunyt el. Békésen, családja körében, természetes halállal hunyt el.”

Miután a Juilliard Schoolban tanult, Hurt az 1970-es évek végén debütált a színpadon, és olyan produkciókban szerepelt, mint a Július ötödikén, a Hamlet és az Ulysses in Traction, mielőtt filmes debütált volna. A Változó állapotokban játszott szerepe után a színész A test melegében egy ügyvédet alakított, akit Kathleen Turner karaktere csábított el; majd a Gorkij park című krimiben játszott. Néhány évvel később Hurt igazán kitett magáért: három egymást követő alkalommal jelölték a legjobb színésznek járó Oscar-díjra A pókasszony csókja, az Egy kisebbik isten gyermekei és A híradó sztárjai című filmekért. A díjat végül az 1985-ös Kiss of the Spider Woman című filmért nyerte el.

William Hurt egész karrierje során rendszeresen szerepelt a filmvásznon, 1980-as debütálása óta szinte minden évben szerepelt egy új filmben. Idejének nagy részét filmdrámákban töltötte, de olyan zsánerfilmekben is szerepelt, mint Steven Spielberg A. I. Mesterséges értelem című klasszikusa, vagy M. Night Shyamalan A falu és Stephenie Meyer A burok című művének filmadaptációja.

2008-ban Hurt játszotta Thaddeus „Thunderbolt” Ross szerepét A hihetetlen Hulkban, és ezzel a film és az MCU közötti horgonyt jelentette, mivel ő volt az egyetlen színész, aki újra eljátszotta a szerepét, kivéve a közelmúltban Tim Roth-ot, aki most Förtelemként tért vissza. Ross szerepében Hurt feltűnt az Amerika Kapitány: Polgárháborúban és a Bosszúállók: Végtelen háborúban, illetve a Végjátékban is; továbbá a tavaly bemutatott Fekete Özvegyben. Voltak pletykák arról, hogy Ross a jövőben a Hulkhoz kapcsolódó MCU-projektekben is feltűnik majd, ám sajnálatos módon ezekből a tervekből már nem lehet semmi.

Ahogy halálhírét bejelentették, rajongók és hírességek, köztük az MCU jelenlegi Hulkja, Mark Ruffalo, megosztották gondolataikat és részvétüket. Nyugodj békében, William Hurt!

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu