Távozott a Perfect Dark rendezője; a Massive vezetője is lelépett

A hétvégén beindult a játékipar, de nem éppen pozitív értelemben. Egyszerre két stúdió irányából hallani, hogy változások történnek.

 

Kezdjük a The Initiative-vel. Ők a már 2020 végén bejelentett (és a pletykák szerint az idei E3-on felbukkanó) Perfect Dark rebooton dolgoznak… de már Dan Neuburger nélkül, ha hihetünk a LinkedIn-profiljának. A Perfect Dark eddigi rendezőjének távozását Klobrille, egy Xboxos bennfentes vette észre. Úgy tűnik, hogy Neuburger februárban lépett ki a stúdióból, és szerinte most állást keres tervezői vagy rendezői pozícióban…

Közel négy évet dolgozott a The Initiative-nél, és korábban a Crystal Dynamicsnál a Tomb Raider reboot-trilógián dolgozott rendezőként. (Ez a stúdió érdekességképp épp a Perfect Dark fejlesztésébe segít be az Xbox Game Studios alá tartozó csapatnak…) Ezzel viszont biztossá vált, hogy egy év alatt két fontosabb fejlesztő hagyta maga mögött a játékot, ugyanis 2021 februárjában Drew Murray, a dizájnigazgató közölte, hogy visszamegy az Insomniac Gameshez (személyes okokból döntött a váltás mellett amúgy).

Ugorjunk egyet a Microsofttól a Ubisoftig. David Polfeldt, a Massive Entertainment korábbi ügyvezető igazgatója (akinek egy hosszabb szabadság után stratégiai posztban kellett volna visszatérnie) benyújtotta lemondását, így távozott a free-to-play The Division Heartlanden, a legkésőbb 2023 márciusában megjelenő Avatar Frontiers: Pandorán, illetve egy Star Wars-projekten dolgozó stúdiótól.

Polfeldt távozását Nathan Brown Hit Points hírlevelében erősítették meg. Polfeldt, aki tizenhét éve dolgozott a cégnél, az év elején nyújtotta be lemondását, és most hat hónapig emiatt pihenőre lett küldve (addig nem vállalhat másik munkát). Szerinte ahogy esik, úgy puffan módon oda megy, ahová a szél fújja. Az egyik motiváció a kilépés mögött az volt, hogy a Massive jelentősen megnövekedett (több mint 750-en dolgoznak ott). Szerinte az ő filozófiája és készségei egy bizonyos típusú és méretű csapatra lett behangolva, és nem hiszi úgy, hogy megfelelő vezetője lenne annak a Massive-nak, amiről manapság beszélhetünk. Meg is békélt ezzel a tudattal.

Sok sikert mindkettejüknek.

Forrás: VGC, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)