Három régebbi játék kaphat idén Nintendo Switch portot?

A The Legend of Zelda és a Metroid franchise is új résszel készül, de mielőtt ezek megjelennének, addig a nagy N a korábbi epizódokhoz nyúlhat.

 

A VentureBeatnek író Jeff Grubb a legújabb Game Mess videójában beszélt arról, hogy a The Legend of Zelda: Twilight Princess, illetve a The Legend of Zelda: Wind Waker is a Nintendo Switch-re tarthat, és erre azért keríthet sort a Nintendo, mert a Zelda franchise idén ünnepli 35. évfordulóját. (Itt zárójelben megjegyeznénk, hogy a _nyugaton_. 1986 februárjában ugyanis már kijött az első játék, de nem a NES japán megfelelőjére, a Famicomra, hanem a floppy lemezekkel operáló Famicom Disk Systemre. 1987 második felében jött a NES port Észak-Amerikában és Európában egyaránt!)

A két játék új portja be sem lett jelentve, és a Nintendo hivatalosan annyit mondott, hogy „a Zelda Game & Watchon kívül semmilyen Zelda-kampány vagy Nintendo Switch-játék nincsen tervben”. Grubb szerint nem sok értelme lenne a nagy N-nek kihagynia az újrakiadásokat. Azt állítja, hogy évente szeretnének egy Zelda-játékot, és ehhez ragaszkodnak, és miért hagynák ki az idei évet emiatt. Ha végül úgy döntenek, hogy a 2023 tavaszára halasztott Breath of the Wild-folytatásig kivárnak, ő ezt nem nagyon fogja megérteni. Szerinte a Wind Waker és a Twilight Princess bundle-ben lesz kiadva és bár poénként lett egy Megabit 64 videóban megemlíteni, úgy véli, hogy októberben meg fog jelenni a pakk.

Grubb hozzátette, hogy a Metroid Prime első részéből készült felújítás novemberben fog megjelenni, majd az oroszok által az ukránok ellen indított háború miatt elhalasztott Advance Wars 1+2 pedig valamikor december első felében jut el a boltokba és a Nintendo eShopra. A Zelda páros esetében bizakodik egy szeptemberi megjelenésben, de mivel arra hónapra a nagy N már tervez megjelenésekkel, októbert tekinti reálisnak.

Mindez persze nem hivatalos, úgyhogy ne nagyon vegyünk 100%-osan hiteles információnak Grubb kommentjeiből…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)