A Returnal lesz a következő, még be nem jelentett PC port a Sony-tól?

A PlayStation Studioshoz tartozó Housemarque játéka jelenleg csak PlayStation 5-re érhető el… ám ez hamarosan megváltozhat.

 

A SteamDB-n bukkant fel az, hogy a finn Housemarque túlélő, roguelike játéka nagy eséllyel PC portra készül (és ebben segíthet a Sony Interactive Entertainment által nemrég felvásárolt Nixxes Software is, hiszen ők a PC-s portolásban jártasak). Ebben a játékban egy Selene nevű karaktert kell átvezérelni több hurkon is egy ellenséges világban. A roguelike elemek ott lépnek be, amikor a hölgy feldobja a pacskert: ekkor a narratíva újrakezdődik, így érdemes jól játszani.

A Returnal Gabe Newell digitális boltjában jelenleg Oregon kódnévvel van jelen, úgyhogy nincsen direkt nevén nevezve a Housemarque terméke, viszont sok olyan kulcsfontosságú jelzőt találhatunk az adatbázisban, amik mind-mind a Sony Interactive Entertainment által kiadott PlayStation 5-exkluzívra utalnak. A lokalizációs stringek egyike: #status_atropos. Ez nagyon nyilvánvaló, ugyanis Atropos pont az a földönkívüli bolygó, ahol Selene-nek túl kell élnie mindent és mindenkit. A #status_tower string pedig a Tower of Sisyphust takarja, ami a nemrég megjelent plusz tartalomra utal… és ez már aligha véletlen.

A kooperatív string viszont nem kapcsolódik a Returnalhoz, de van aktivitáshoz és a roguelike műfajhoz köthető is (Current Run %PlayTime%, {#Status_%Activity%}, {#Status_%GameplayType%}, {#Status_Time}). Ezek azért nem annyira fixen a Housemarque játékához köthető dolgok, de az előző bekezdésben említett példákat szinte csak a Returnalhoz tudjuk kapcsolni…

A Sony persze még nem jelentette be, hogy a Returnal PC portot kap, de amit tegnap írtunk, felvázolja, hogy erre a cég sort fog keríteni: „A 2020-as üzleti évben 35 millió dollárnyi nettó értékesítés jött össze PC-s játékokból, ami a tavalyira 80-ra nőtt, az idei elvárás pedig 300 millió lesz.” Az egyik üzleti évről a másikra történő, közel négyszeres emelkedéshez pedig kellenek új játékok is… és mivel a Returnal még nem kapott PC portot, ide lehet venni azt is.

Ja, és a tavalyi nagy GeForce Now szivárgásban is mintha ott lett volna.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu