SEGA Mega Drive Mini 2: újabb minikonzolt dob piacra a SEGA [VIDEO]

A SEGA kicsi konzolja SEGA CD (Mega CD) játékokat is támogatni fog, sőt, a játéklistában olyan címeket is találhatunk, amik nem jelentek meg eredetileg a 16-bites konzolra.

 

A SEGA Genesis (Észak-Amerikán kívül Mega Drive) Mini 2 kisebb lesz az előző modellnél is: 120,8×32,33×116,5 milliméteres lesz a több mint 50 játékkal érkező hardver, ami 480p, illetve 720p felbontásban fogja majd ábrázolni a játékokat. A kazettás címek közül ezeket erősítette meg a SEGA: Bonanza Bros., Fantasy Zone, Magical Taruruuto-kun, Shining in the Darkness, Thunder Force IV (Lightening Force: Quest for the Darkstar), Virtua Racing. A SEGA CD-s játékok az alábbiak: Mansion of Hidden Souls, Popful Mail, Shining Force CD, Silpheed, Sonic the Hedgehog CD.

A minikonzolt jelenleg csak Japánnak erősítette meg a SEGA. A hazai pályán október 27-étől lesz kapható 9980 yenért (kb. 28 ezer forintért). Lesz egy kozmetikus Mega Drive Tower Mini 2 kiegészítő 4500 yenért (kb. 12600 forintért), ami a SEGA CD 2 Minit, a Virtua Racing minikazettáját, a Sonic the Hedgehog CD minilemezét, illetve egy Super 32X Mini rögzítőtartót is biztosít. Hat gombos, verekedős játékokhoz szánt kontrollereket is lehet vásárolni 2500 yenért (közel 7000 forintért).

A SEGA további közvetítéseket tervez a Mega Drive Mini 2-vel kapcsolatban. Mindegyik stream neve a Yakuza-sorozat alcímeire utal. Június 24-én, magyar idő szerint délután egy órakor jön a Fulfiller of Dreams, július közepén a The Song of Life, augusztus elején a Whereabouts of Light and Darkness, illetve augusztus végén a The Place of Oath nevű adás. Ezek során minden bizonnyal további játékokról rántja majd le a SEGA A leplet, és esetleg talán szóba fogják hozni, hogy ki fogják-e adni Észak-Amerikában és Európában is az új minikonzolt.

Mivel mostanában a Nintendo nem jelentkezett ilyesmivel (de a pletykák szerint lesz egy N64 mini/Classic…), a SEGA így nem kapna ellenlábast a piacon.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)