Hyenas: végre kiderült, min dolgozik évek óta az Alien: Isolation stúdiója! [VIDEO]

Miután többször is utaltak már az új IP-re, a Sega leleplezte a Hyenas-t, egy többjátékos lövöldözős játékot a Creative Assemblytől, a Total War és az Alien: Isolation mögött álló stúdiótól.

 

 

Végre: az IGN Summer of Games keretében a Sega exkluzív tartalomként bemutatta legújabb IP-jét, a Hyenas-t, amelyet a Total War és az Alien Isolation mögött álló Creative Assembly stúdió fejlesztett.

A Creative Assembly egy nemrégiben megjelent magazininterjúban beszélt ugyan a Hyenasról, de a rajongók akkor még nem tudták a játék nevét, csak annyit, hogy a stúdió korábbi munkáitól való eltérésnek tűnik. A játék sci-fi környezetben játszódik, ahol az emberiség lakhatatlanná tette a Földet, így a szupergazdagok a Mars kolonizálására kényszerülnek. A játékos a néhány zsoldoscsapat egyikében lesz, akiknek az lesz a feladatuk, hogy a vörös bolygót elfoglaló milliárdosoktól lopjanak.

Pontosabban, három ötfős csapat fog egymás ellen dolgozni, hogy kincseket és „árut” lopjanak egy űrhajóról.

Ahelyett, hogy a játékosok arra kényszerülnének, hogy megöljék egymást, a Hyenas objektív alapú játékmenetet kínál majd, amelyben a legtöbb zsákmányt szállító csapat lesz a győztes. Az emberi ellenfelek elleni harc mellett a Hyenas játékosainak meg kell küzdeniük a mesterséges intelligenciával rendelkező ellenségekkel is, akiket MFPF-nek vagy „Murph-oknak” hívnak.

Ezeket az őröket a marsi milliárdosok alkalmazzák, és bárkit megállítanak, aki megpróbál kifosztani egy űrhajót. Figyelembe véve a Creative Assembly dicséretét, amit az Alien: Isolationben végzett AI munkájáért kapott, lehetséges, hogy a „Murph-ok” érdekes ellenségek lesznek, akikkel a többi játékos mellett szembeszállhatunk.

A Hyenasban a játékosoknak az ellenségeken túl az űrhajók védelmi rendszereivel is szembe kell nézniük.„Tele vannak biztonsági eszközökkel” – magyarázta Charlie Bewsher, a Creative Assembly kreatív igazgatója az IGN-nek. „Érzékelők, kapcsolók, interaktív rendszerek és kütyük. Ez egy nagyszerű környezet ehhez a kompetitív játékhoz”.

A Hyenas a rengeteg csapdájával, ami a játékosokra vár, úgy tűnik, hogy egy videójátékos „heist movie”-t kombinál egy kompetitív lövöldözős játékkal.

A Hyenas filmes trailerében a rajongók nem láthattak túl közelről semmilyen játékmenetet, csak annyit mondtak el, hogy mit tapasztalhatnak a játék során, például a játék zéró gravitációs szakaszait. Azonban rengeteg olyan funkciót láthattunk, ami felkelti a játékosok érdeklődését a készülő játék iránt, például különböző játszható karaktereket, osztályokat, egyedi művészeti stílust és még sok mást.

Úgy tűnik, hogy a Hyenas egy új rést is betölthet, hiszen bár a pályák túl nagyok ahhoz, hogy egy PvP deathmatchre jellemzőnek lehessen őket tekinteni, ahhoz viszont túl kicsik, hogy az olyan battle royale-ok pályaméreteihez hasonlíthatók legyenek, mint a Call of Duty: Warzone. A Creative Assembly érdekes célkitűzéseivel és sok ígéretes ötlettel a Hyenas üdítő cím lehet a kompetitív FPS játékosok számára.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu