Jelentős áremelésre készül az Intel!

TECH HÍREK – Itt nem a magyar körülmények okozta inflációra kell gondolni, hanem ezen felül jön egy komolyabb áremelés!

 

Sajnos elviselhetetlen még az élelmiszerek áremelése is (emlékszünk, amikor egy fél kilós, szupermarketes száraztészta 250 forint körül volt, most már a 500 környékén járnak…), sőt, a nemsokára a nyakunkba zúdúló áram- és gázáremelés sem sokat javít a helyzeten (főleg az előbbire mondanánk, hogy aki otthonról dolgozik, az akkor haljon éhen? és akkor még finoman fogalmaztunk). Ezek után az Intel időzítése mesés…

A Nikkei Asia és a The Register is arról ír, hogy az inflációs nyomás miatt készül a termékeinek jelentős részét drágábbá tenni. A komplikált ellátási láncok és a logisztikai költségek növekedése miatt nem csoda, ha nemsokára a teljes ipar meglépi ezt az áremelést, aminek a végén a mi, már amúgy is szerény pénztárcánkon csattan az ostor (az állam meg tartja a markát a 27%-os ÁFÁval). A The Register szerint akár 20%-os is lehet, ami a belassuló ipar láttán nem épp szerencsés. Épp most kezdtek a GPU-k ára csökkeni, miközben az újgenerációs termékekre vár a piac; főleg az Nvidia környékéről hallani érdekes dolgokat (meg hatalmas áramfelvételt, hajjaj!).

Ezzel pedig az lesz a helyzet, hogy sokaknak nem fog egyszerre a frissítés bekövetkezni. Először csak a processzor (mondjuk a 13. generációs Intel, vagy az AMD Ryzen 7000-es sorozat), utána csak a videókártya (Nvidia RTX 4000-es, vagy az AMD RDNA 3-as technológiájú termékcsaládja), aztán a DDR5 RAM, alaplap, NVMe SSD, satöbbi, és máris kongani fog a kassza (plusz ugye a kifejezetten embertelen lakhatási költségnövelés). Így nem csoda, ha a szerkesztőségünkben van, akinek konkrétan nyolc éves konfigja van, mert hogy ennél komolyabbra nem lesz lehetőség. De azért hozzá kellene tenni, hogy a koronavírus-világjárvány miatt a hardveres piac degeszre kereste magát, így azok után előhúzni ezt az áremelősdit nem tűnik kiemelten korrekt húzásnak. Ez is fájni fog.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu