A Netflix saját franchise-okat akar a Star Wars- és Harry Potter-univerzum alapján

MOZI HÍREK – A Netflix felvázolta terveit, hogy a popkultúra jelenségei, a Star Wars és a Harry Potter mintájára franchise-okat hozzon létre. A streamernek nagy tervei vannak.

 

A Reuters jelentésében, amely szerint a streamingszolgáltató célja olyan franchise-ok létrehozása, amelyek „átívelnek a film, a televízió, a játékok és a fogyasztói termékek területén”, a Netflix alelnöke, Matthew Thunell azt mondta: „Szeretnénk a mi verziónkat a Star Warsból vagy a Harry Potterből, és nagyon keményen dolgozunk azon, hogy ezt megteremtsük”. Thunell azonban óvatosságra intett: „De ezeket nem lehet egyik napról a másikra felépíteni”.

A Netflix nem tervezi, hogy pontosan lemásolja a messzi-messzi galaxist és a varázsvilágot a műfaj tekintetében, bár a cross-mediális megközelítés – a Netflix mostanában házon belüli könyvkeresőket alkalmazott, hogy adaptációkat csípjen fel, és létrehozott egy videojáték részleget is – hasonlóan széleskörűnek igyekszik lenni.

De nem minden lesz érett a franchise-ra. „Magával a történettel kell kezdeni. Fenntartja-e ezt a fajta terjeszkedést?” Thunell szerint. „Vannak olyan sorozatok, mint a Stranger Things, amelyek rendkívül sikeresek, amelyeknek megvan a mitológia mélysége, és további történetek, amelyek lehetővé teszik, hogy animációs vagy játékfilmekbe vagy animébe lépjünk át.”

A Stranger Things tehát úgy tűnik, hogy a Netflix új, mindent meghódító megközelítése az „A” bizonyíték. A Stranger Things 5. évada lesz a sorozat utolsó évada – de a történet ezzel még nem ér véget.

A Stranger Things alkotói, a Duffer Brothers nemrég a Happy Sad Confused podcast(új fülön nyílik meg) című műsornak elmondták, hogy terveik vannak egy lehetséges spin-offra, ami „1000%-ban más” lesz, mint a sorozat.

A spin-offokról Ross Duffer az SFX Magazine-nak azt mondta: „A kulcs számunkra az, hogy saját, különálló dolognak kell éreznie magát, nem pedig azt, hogy újraolvassuk azt, amit már csináltunk, mert mi értelme lenne annak?”. Szerintem van valami, ami nagyon izgalmas lehet. Szóval majd meglátjuk…”

A Netflix következő filmje a The Gray Man című akciófilm – Ryan Gosling, Chris Evans és Ana de Armas főszereplésével – július 22-től lesz elérhető a Netflixen. Ha még többet szeretnél megtudni a streamertől, mindenképpen nézd meg a legjobb Netflix-filmeket, amelyeket most streamelhetsz.

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu