Több Yakuza játékkal bővül augusztustól a PlayStation Plus!

Tegnap a Sony közölte az augusztusi PlayStation Plus Essential játékokat is, de most ezeken túl további játékokról van szó.

 

A Sony Interactive Entertainment a PlayStation Blogon közölte, hogy a Japánban Ryu Ga Gotoku néven futó sorozat több része is eljut a PlayStation Plus előfizetőihöz. Az eredeti formájában már nem létező Ryu Ga Gotoku Studio (ugyanis Nagoshi Toshihiro, a stúdió igazgatója és a Yakuza-játékok felelős rendezője azóta a NetEase alatt saját csapatot formált) alkotásaiból többet is elérhetünk, igaz, egy belépő szintű PlayStation Plus Essential nem lesz elegendő.

A Yakuza-sorozatból az első játék, amihez hozzáférhetünk, a Yakuza: Like A Dragon (PlayStation 5, PlayStation 4) lesz. Ez augusztus 2-ától jut el hozzánk a PlayStation Plus Essential játékhármas részeként. Aki viszont nem a JRPG-sített, körökre osztott csatákkal rendelkező játékmenetre, hanem a régebbi, beat’em up stílusra vár, legyen türelemmel. Augusztus folyamán jön a Yakuza 0 (PlayStation 4; de a visszamenőleges támogatás miatt PlayStation 5-ön is játszható, de ha csak PS4-et írunk, az csak annyit jelent, hogy nincs natív PS5 verzió), a Yakuza Kiwami (PlayStation 4), illetve a Yakuza Kiwami 2 (PlayStation 4). Ehhez a három játékhoz már PlayStation Plus Extra vagy Premium előfizetés szükséges.

2022 során a PlayStation Plus Premium előfizetőinek a Yakuza 3 Remastered (PlayStation 4), a Yakuza 4 Remastered (PlayStation 4), a Yakuza 5 Remastered (PlayStation 4) érkezik, de a PlayStation Plus Extra előfizetőire is gondoltak: a PS Plus Extra vagy Premium előfizetéssel rendelkező játékosok a Yakuza 6: The Song of Life-ot (PlayStation 4) is játszhatják.

Szóval az első két részből remake, a 3-5-ből remaster, a 0 és a 6 pedig PlayStation 4-es változatban lesz elérhető, míg a 7 (ugyanis a Yakuza: Like a Dragon lényegében annak tekinthető) cross-gen címként natív PlayStation 5-ös verzióval rendelkezik. Csakhogy épp ez a rész az, ami csak egy hónapig lesz ingyenes. A nyolc játék tehát inkább hétnek felel meg, és augusztusban csak három jön belőle, a többiről meg nem tudni, hogy pontosan mikor.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu