Újabb neves japán fejlesztőt igazolt le a NetEase

A kínai techcégek, a Tencent és a NetEase megállíthatatlanul terjeszkednek: míg az előbbi a Ubisoftban szeretne a legnagyobb részvényes lenni, addig az utóbbi több japán kiadótól igazol le fejlesztőket.

 

A NetEase megközelítése nyilvánvalónak tűnik manapság. Mostanában az lehet a stratégiai a kínai állampárt ily módon történő terjeszkedésének (azért mégiscsak egy autoriter hatalom alatt létező cégről van szó…), hogy a már létező csapatokat igyekeznek bevonzani. Ilyen például Suda51 csapata, a Grasshopper Manufacture, de a SEGÁtól is sok embert áthoztak, ugyanis a Ryu Ga Gotoku (Yakuza) Studio vezéregyéniségét, Nagoshi Toshihirót is megszerezték, és ő létre is hozta a saját stúdióját (ami Nagoshi Studio néven fut).

A NetEase legújabb szerzeménye Kobayashi Hiroyuki, aki a Capcomtól jött át a kínai céghez. Kobayashi a Twitteren még pénteken írta, hogy augusztus 12-én ötven éves lett, és ennek kapcsán akart valami különlegeset megosztani a közönségével. 2022. március 31-én, azaz az előző üzleti év utolsó napján elhagyta a Capcomot, ahol elég sok időt (27 évet!) eltöltött. Hivatalosan is csatlakozott a NetEase Gameshez, ahol produceri pozíciót kapott, és bár pontos részleteket még nem közölhet, itt is igyekszik, hogy szórakoztató élményeket teremtsen ebben az új korszakban, majd megköszönte a támogatásunkat.

Kobayashi elég komoly játékoknak volt producere, miután az első két Resident Evil programozója volt (csak pár példát említünk: Dino Crisis 2, Devil May Cry, Resident Evil 4, Devil May Cry 4, Dragon’s Dogma, továbbá a Resident Evil 6 és a Mega Man 11 felelős producere volt). Animációk filmekkel foglalkozott mostanában (Devil May Cry animációs sorozat felügyelője; a Resident Evil: Degeneration, a Resident Evil: Damnation, a Resident Evil: Vendetta, továbbá a Dragon’s Dogma producere, illetve a Resident Evil: Infinite Darkness felelős producere volt).

Kíváncsiak leszünk arra, hogy mivel is fog foglalkozni Kobayashi, de több mint két és fél évtized után máshova menni nem egyszerű döntés. Sok sikert neki.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu