A Batman 2 fejlesztés nem állt le, de még évekig nem kerül a mozikba

MOZI HÍREK – A Denevérember hatalmas sikert aratott az év elején, de úgy tűnik, hogy bár a folytatás még fejlesztés alatt áll, az még jó ideig nem érkezik.

 

Bár a Batman 2. tűnt a legbiztosabb folytatásnak, ami a közeljövőben a mozikba kerül, a Warner Bros. Discovery-nél jelenleg minden bizonytalan, így a rajongók mindent megkérdőjeleznek, hogy mi történhet vagy mi nem történhet a DC-s produkciójuk körül az elkövetkező években. A Variety új jelentése szerint A denevérember sikere azt jelenti, hogy aktívan fejlesztik a folytatást, de a stúdióban jelenleg tapasztalható turbulenciák miatt a rajongóknak még jó ideig várniuk kell arra, hogy Robert Pattinson denevéremberét újra a vásznakon láthassák.

A legfrissebb, a Batman 2-ről szóló hírek szerint a film még nem kapott hivatalos zöld utat a Warner Bros. Discovery-től, pedig az író/rendező Matt Reeves jelenleg is dolgozik a Sötét Lovag újabb, zordabb változatának visszatéréséhez szükséges történet kidolgozásán. A film eredetileg úgy volt, hogy áprilisban megerősítik, de mivel a Warner Bros. Discovery stratégiája a közelmúltban megváltozott, és állítólag most már egy 10 éves terv szerepel a DC-franchise jövőjét illetően, úgy tűnik, a film még mindig vár a végleges zöld utat.

A Warner Bros. Discovery legutóbbi eredménybeszámolója során az új vezérigazgató, David Zaslav arról beszélt, hogy a DCEU-ra és azon túl a cég stratégiája nagyon is a franchise védelméről és a hosszú távú jövő megalapozásáról szól. Elmagyarázta:

 

„Ez egy reboot. Strukturáltuk az üzletet. Lesz egy csapat, amelynek 10 éves terve csak a DC-re koncentrál. Ez nagyon hasonlít ahhoz a struktúrához, amelyet Alan Horne és Bob Iger nagyon hatékonyan hozott létre Kevin Feige-dzsel a Disney-nél. Úgy gondoljuk, hogy a DC-ből egy hosszú távú, sokkal fenntarthatóbb növekedést biztosító üzletágat tudunk építeni, és ennek részeként a minőségre fogunk összpontosítani. Nem adunk ki egyetlen filmet sem, mielőtt az elkészülne… A hangsúlyt arra fogjuk helyezni, hogy hogyan tudjuk ezeket a filmeket általánosságban a lehető legjobban elkészíteni. A DC-t még jobbá tudjuk tenni, és most erre koncentrálunk.”

 

A Batman nem egy átlagos szuperhősfilm volt

 

Míg a korábbi Batman-filmek fantasztikus bűnüldözőként ábrázolták a karaktert a vásznon, aki végtelen számú, technológiailag fejlett fegyverrel és színes és gyakran túlzó gonosztevőkből álló gazemberek galériájával száguld Gothamben, akikkel meg kell küzdenie. Matt Reeves és Robert Pattinson szembeszállt a szokásos Batman-klisékkel, és ehelyett egy nagyon sötét és elgondolkoztató történetet adott elő, amely Gotham védelmezőjét visszavitte a gyökereihez, mint egy álarcos nyomozót, aki megpróbálja összerakni a nyomokat, hogy megakadályozza a Riddler halálos tervét.

A film több mint 750 millió dolláros bevételt hozott, mielőtt az HBO Maxon elkezdődött volna a streaming, ami azt bizonyítja, hogy bár sokan nem vártak olyan sötét noir filmet, mint amilyet A denevérember nyújtott, rengeteg Batman-rajongó fordult meg a mozikban, és a film által teremtett új világ iránti érdeklődés két HBO Max spin-offot is indított, amelyek Colin Farrell Pingvinjére és az Arkham Asylumra kanászkodtak. A folytatáshoz hasonlóan azonban ezek jövőjéről is csak korlátozott információk állnak rendelkezésre a Warner Bros. Discovery-nél történt nagy átszervezés óta, vagyis tényleg csak várni kell, hogy mikor és sikerül-e A Batman következő fejezete, vagy sem.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu