A Yakuza-sorozat készítőjének következő játéka inkább egy Quentin Tarantino-filmre hasonlít majd

A Yakuza-sorozat készítőjének, Toshihiro Nagoshinak a következő játéka inkább egy Quentin Tarantino-filmre fog hasonlítani – erőszakos lesz, de némi humorral fűszerezve.

 

A japán fejlesztő a német 4Players kiadványnak nyilatkozva nyilatkozott arról, hogy mire számíthatunk következő játékában, amely az első lesz, miután tavaly szakított a SEGA-val. A játék, amelyet hivatalosan még nem jelentettek be, inkább egy Quentin Tarantino-filmre fog hasonlítani, játékelemként erőszakot tartalmaz majd, de rengeteg humorral. Valami, ami csak erőszakos, nem nagyon illik Nagoshi ízléséhez, ahogy azt a Yakuza-sorozat rajongói már tudják Toshihiro Nagoshitól a 4Players nevű portálnak adott nyilatkozatában:

Persze túl sokat még nem árulhatok el a játékunkról, de egy nagy vonalat már elárulhatok: mindenképpen lesz benne erőszak, mint játékelem, de nem szeretnék túlságosan a thriller vagy akár a horror irányába elmenni. Szeretném, ha a játékom inkább egy Quentin Tarantino-filmre hasonlítana – tehát lehet benne némi humor is. Valami, ami csak megfélemlítő vagy csak véres és brutális, nem felel meg az ízlésemnek – emberi vonásokat akarok, némi butaságot és némi komolyságot, ehhez van most kedvem.

Úgy tűnik, nem kell már sokáig várni arra, hogy végre akcióban is láthassuk a játékot, hiszen Nagoshira nem jellemző, hogy sokáig tudja magát visszafogni, ami 4Players arra a kérdésére adott válaszára is jellemző, amely a játék első részleteit firtatta:

Toshihiro Nagoshi: Megint homályos leszek. De ez így néz ki: Amikor van egy ötletem és van kedvem megvalósítani – hamarosan kipattog belőlem. Nem vagyok az a típus, aki sokáig vissza tudja tartani az ilyesmit. Úgyhogy valószínűleg nem kell már sokat várnod….. Vagy inkább: Azt hiszem, sokkal hamarabb fogok vele a nyilvánosság elé állni, mint más fejlesztők tennék!

Ugyanebben az interjúban a Yakuza-sorozat alkotója a SEGA-val több mint 30 év után történt szakításáról is nyilatkozott, mondván, hogy továbbra is játékokat akar készíteni, és jobb lehetőségeket lát a saját cég alapításában.

Toshihiro Nagoshi: Különösen az elmúlt néhány évben, amikor a Sega felsővezetői szintjére jutottam. És azt mondtam a jelenlegi tulajdonosnak: „Srácok, én nem akarok itt a Sega vezérigazgatója lenni”. Gamer és játékkészítő vagyok, a karrieremet is ebbe az irányba akarom terelni. Végül eljutottam arra a pontra, hogy jobb kilátásokat láttam erre, ha saját céget alapítok, és nem maradok a Segánál. És ugyanakkor a Sega most valakiből a jövőbeni vezérigazgatót is kinevelheti. Úgy gondolom tehát, hogy mindkét fél, a Sega és az én érdekeim is a legjobban szolgálják. Ugyanakkor ez azt eredményezi, hogy továbbra is nagyon baráti a kapcsolatom a Segával, még azután is, hogy kiléptem onnan.

A Toshihiro Nagoshi által vezetett SEGA és a Ryu Ga Gotokuo Studio egyik legutóbbi projektje a tavaly PlayStation és Xbox konzolokra megjelent Lost Judgment volt. A játék kiváló folytatása az első Judgmentnek. A Lost Judgement tesztjét itt olvashatjátok.

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu