A királynő halála miatt szüneteltetik A Korona forgatását

MOZI HÍREK – Peter Morgan, A Korona című díjnyertes sorozat alkotója a lépést a II. Erzsébet királynő iránti tisztelet jeleként jellemezte.

 

II. Erzsébet királynő halála miatt leállítják A Korona című Netflix-dráma új szériájának forgatását. Peter Morgan díjnyertes sorozata, amely a brit monarchia életét dramatizálja, éppen az ötödik évad forgatásán dolgozott, amikor bejelentették a királynő halálát.

„A The Crown egy szerelmes levél hozzá, és egyelőre nincs mit hozzátennem, csak csend és tisztelet. Várhatóan mi is leállítjuk a forgatást tiszteletből” – mondta a Deadline hírportálnak. (Ezt aztán a Netflix egyik forrása is megerősítette.) Ez a dráma egyik producere, Stephen Daldry 2016-os megjegyzését követi, miszerint a sorozatnak vannak tervei az uralkodó halála esetére.

„Egyikünk sem tudja, mikor jön el az az idő, de helyes és helyénvaló lenne tiszteletet mutatni a királynőnek” – mondta Daldry. „Ez egy egyszerű tisztelgés és a tisztelet jele lenne. Ő egy globális figura, és ezt kellett tennünk”.

A The Crown ötödik évada a kilencvenes évek elejét és közepét mutatja be, és teljesen új szereplőgárdát vonultat fel, köztük Imelda Stauntont a királynő szerepében, Dominic Westet Károly hercegként és Elizabeth Debickit Diana walesi hercegnőként. Ez a második szereposztásváltás a sorozatban, amelynek első két szériájában Claire Foy játszotta az uralkodónő fiatal változatát, majd a harmadik és negyedik évadra Olivia Colman alakította újra.

Az ötödik szériát a kritikusok által elismert sorozat utolsó szériájaként hirdették meg, annak ellenére, hogy Morgan eredetileg hatrészesnek tervezte. Akkoriban azt mondta, hogy a műsornak – amelyet világszerte több mint 73 millió háztartás nézett – véget kell vetni: „Kezdetben úgy képzeltem, hogy a The Crown hat évadon át fog futni, de most, hogy elkezdtünk dolgozni az ötödik évad történetein, világossá vált számomra, hogy ez a tökéletes idő és hely a befejezésre. Hálás vagyok a Netflixnek és a Sony-nak, hogy támogattak ebben a döntésemben”.”

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu