Menu

Zaklatásos panaszok után pénzt ajánlott a Rocksteady egy volt alkalmazottjának?

A panaszra a stúdió pénzt ajánlott, de bocsánatkérést nem, ha hihetünk Kim MacAskillnek, a Rocksteady korábbi forgatókönyv-írójának.

 

: szexuális zaklatás, a transznemű emberek leszólása, és a nőkről derogáló, szexuális módon való beszéd is meg lett említve négy éve. Ez a levél 2020-ban jutott a nyilvánosság elé, és ekkor lépett elő MacAskill: magára vállalta, hogy ő írta a levelet, és szerinte a levél megírása miatt vesztette el munkáját, amire ő azt kérte, hogy a Suicide Squad: Kill the Justice League stáblistájában ne legyen ott a neve.

MacAskill a héten újra elővette a témát. A Twitteren kifejtette, hogy visszalép a Women in Games Lifetime Achievement Awardra (a nőknek szóló játékipari életműdíjra) való jelöléstől, mivel a Rocksteady az esemény egyik fő támogatója. Megismételte, hogy a levele miat bukta az állását: „A vizsgálatot követően több ajánlat is született. Pénzt ajánlottak nekem. Rengeteget… Én csak egy bocsánatkérést akarok, és a múlt héten is ezt kértem. A pokolba is, félig könyörögtem. Csak azt akarom, hogy ez megoldódjon, de nem így. Nem pénzzel. Hogy változhatna meg bármi is így? A Rocksteady az imidzsét teszi előtérbe a szándék helyett. Egy hozzájuk köthető díj átvétele a tettük kimondatlan elfogadása lenne.” A levélre két éve a Rocksteady azt mondta, hogy azonnal szigorú lépéseket tett, hogy orvosolja a felmerült problémákat.

Erre aztán reagált a Warner szóvivője egy közleménnyel: „A vizsgálatok megállapították, hogy nincs bizonyíték, amely alátámasztaná a 2019-ben felmondott volt alkalmazott állításait. Kiállunk a zaklatás minden formája ellen, és rendkívül komolyan veszünk minden állítást. Támogatjuk az aggályokkal rendelkezőket, akik ezeket fel kívánják hozni, ezért az erre szükséges időt szántunk arra, hogy a Rocksteady Studiosnál felmerült vádakat alaposan és a legnagyobb tisztességgel kivizsgáljuk. Úgy véljük, hogy a Rocksteady élén egy erős vezetői csapat áll, és büszkék vagyunk arra az elvégzett munkájukra és arra a folyamatos elkötelezettségükre, hogy a stúdiót méltányos és befogadó munkahelynek tekintsék, ahol minden alkalmazottat meghallgatnak, tisztelnek és támogatnak. A Rocksteady a múltban is a Women in Games szponzora volt, és továbbra is szponzorálja a játékiparban dolgozó nők támogatását és ünneplését.”

A közlemény szerint az egyik vizsgálatot egy külső, független ügyvédi iroda, a másodikat pedig a Warner Media People Relations játékrészlegen kívüli csapata végezte. Mind a kettő arra a megállapításra jutott, hogy a felvetett problémákat „megfelelően és érzékenyen kezelték.” Kérdés, hogy valóban így történt-e.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu