Zaklatásos panaszok után pénzt ajánlott a Rocksteady egy volt alkalmazottjának?

A panaszra a stúdió pénzt ajánlott, de bocsánatkérést nem, ha hihetünk Kim MacAskillnek, a Rocksteady korábbi forgatókönyv-írójának.

 

: szexuális zaklatás, a transznemű emberek leszólása, és a nőkről derogáló, szexuális módon való beszéd is meg lett említve négy éve. Ez a levél 2020-ban jutott a nyilvánosság elé, és ekkor lépett elő MacAskill: magára vállalta, hogy ő írta a levelet, és szerinte a levél megírása miatt vesztette el munkáját, amire ő azt kérte, hogy a Suicide Squad: Kill the Justice League stáblistájában ne legyen ott a neve.

MacAskill a héten újra elővette a témát. A Twitteren kifejtette, hogy visszalép a Women in Games Lifetime Achievement Awardra (a nőknek szóló játékipari életműdíjra) való jelöléstől, mivel a Rocksteady az esemény egyik fő támogatója. Megismételte, hogy a levele miat bukta az állását: „A vizsgálatot követően több ajánlat is született. Pénzt ajánlottak nekem. Rengeteget… Én csak egy bocsánatkérést akarok, és a múlt héten is ezt kértem. A pokolba is, félig könyörögtem. Csak azt akarom, hogy ez megoldódjon, de nem így. Nem pénzzel. Hogy változhatna meg bármi is így? A Rocksteady az imidzsét teszi előtérbe a szándék helyett. Egy hozzájuk köthető díj átvétele a tettük kimondatlan elfogadása lenne.” A levélre két éve a Rocksteady azt mondta, hogy azonnal szigorú lépéseket tett, hogy orvosolja a felmerült problémákat.

Erre aztán reagált a Warner szóvivője egy közleménnyel: „A vizsgálatok megállapították, hogy nincs bizonyíték, amely alátámasztaná a 2019-ben felmondott volt alkalmazott állításait. Kiállunk a zaklatás minden formája ellen, és rendkívül komolyan veszünk minden állítást. Támogatjuk az aggályokkal rendelkezőket, akik ezeket fel kívánják hozni, ezért az erre szükséges időt szántunk arra, hogy a Rocksteady Studiosnál felmerült vádakat alaposan és a legnagyobb tisztességgel kivizsgáljuk. Úgy véljük, hogy a Rocksteady élén egy erős vezetői csapat áll, és büszkék vagyunk arra az elvégzett munkájukra és arra a folyamatos elkötelezettségükre, hogy a stúdiót méltányos és befogadó munkahelynek tekintsék, ahol minden alkalmazottat meghallgatnak, tisztelnek és támogatnak. A Rocksteady a múltban is a Women in Games szponzora volt, és továbbra is szponzorálja a játékiparban dolgozó nők támogatását és ünneplését.”

A közlemény szerint az egyik vizsgálatot egy külső, független ügyvédi iroda, a másodikat pedig a Warner Media People Relations játékrészlegen kívüli csapata végezte. Mind a kettő arra a megállapításra jutott, hogy a felvetett problémákat „megfelelően és érzékenyen kezelték.” Kérdés, hogy valóban így történt-e.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu