Menu

Silent Hill: The Short Message: kitudódott az egyik pletykált játék neve?

A dél-koreai korhatár-besorolás következtében felbukkant egy olyan név, amit jó ideje nem hallottunk.

 

A legutóbb, amikor hivatalosan hallottunk a Silent Hillről, akkor a Konami pachinkózott (ezt amúgy a Metal Gear Solid 3: Snake Eater esetében is megtette a japán cég), úgyhogy emiatt is meglepetés lehet, hogy a dél-koreai, korhatár-besorolásért felelős bizottság váratlanul értékelt egy olyan játékot, aminek a neve Silent Hill: The Short Message. Sajnos nem sokat segített az értékelés, ugyanis a bizottság nem tüntette fel a platformokat, így nem tudjuk, hogy egy mobilos (iOS, Android), esetleg egy teljes értékű (PC, PlayStation 5, Xbox Series) játékot tartalmaz-e „a rövid üzenet”…

Az egészen bonyolít a kiadó kiléte. Itt ugyanis nem a Konami van feltüntetve, hanem az Uniana, ám ők is kötődnek a japán céghez, ugyanis ők szokták Dél-Koreában kiadni a Konami játékait. Az eFootball 2023, a Konami korábban Pro Evolution Soccer néven fizetős, de az eFootball elnevezés használata óta free-to-play modellre váltott focijátéka is felbukkant a friss értékelések között, és itt is ez a cég vállalta magára a publikálást. Nem kizárt, hogy az Uniana miatt egy nagyobb projektről van szó, igaz, az alcím miatt (rövid üzenet magyarra fordítva) lehetséges, hogy ez csak egy demó lesz. Ilyen volt korábban a Silent Hillset felvezető P.T. is, ami törölve lett, a demó pedig elérhetetlen évek óta a PlayStation Store-on.

A Silent Hill: The Short Message értékelése pedig kötődhet a rengeteg Silent Hill-pletykához, amik a hónapok során felbukkantak nálunk is. Lehetséges, hogy ez nem az a játék, ami miatt a Konami partneri kapcsolatot épített ki a lengyel Bloober Teammel (Layers of Fear, Blair Witch, The Medium), hanem ez egy másik játék lehet, amivel az IP visszatérhet (ez lehet a japán fejlesztésű projekt). Igaz, ebben az esetben erősen csak találgatni tudunk, ugyanis semmi sem hivatalos.

A Konaminak hamarosan mondania kéne valamit: a Tokyo Game Show-ra ígért bejelentés a Suikoden első két részének felújítását takarta.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu