Silent Hill: The Short Message: kitudódott az egyik pletykált játék neve?

A dél-koreai korhatár-besorolás következtében felbukkant egy olyan név, amit jó ideje nem hallottunk.

 

A legutóbb, amikor hivatalosan hallottunk a Silent Hillről, akkor a Konami pachinkózott (ezt amúgy a Metal Gear Solid 3: Snake Eater esetében is megtette a japán cég), úgyhogy emiatt is meglepetés lehet, hogy a dél-koreai, korhatár-besorolásért felelős bizottság váratlanul értékelt egy olyan játékot, aminek a neve Silent Hill: The Short Message. Sajnos nem sokat segített az értékelés, ugyanis a bizottság nem tüntette fel a platformokat, így nem tudjuk, hogy egy mobilos (iOS, Android), esetleg egy teljes értékű (PC, PlayStation 5, Xbox Series) játékot tartalmaz-e „a rövid üzenet”…

Az egészen bonyolít a kiadó kiléte. Itt ugyanis nem a Konami van feltüntetve, hanem az Uniana, ám ők is kötődnek a japán céghez, ugyanis ők szokták Dél-Koreában kiadni a Konami játékait. Az eFootball 2023, a Konami korábban Pro Evolution Soccer néven fizetős, de az eFootball elnevezés használata óta free-to-play modellre váltott focijátéka is felbukkant a friss értékelések között, és itt is ez a cég vállalta magára a publikálást. Nem kizárt, hogy az Uniana miatt egy nagyobb projektről van szó, igaz, az alcím miatt (rövid üzenet magyarra fordítva) lehetséges, hogy ez csak egy demó lesz. Ilyen volt korábban a Silent Hillset felvezető P.T. is, ami törölve lett, a demó pedig elérhetetlen évek óta a PlayStation Store-on.

A Silent Hill: The Short Message értékelése pedig kötődhet a rengeteg Silent Hill-pletykához, amik a hónapok során felbukkantak nálunk is. Lehetséges, hogy ez nem az a játék, ami miatt a Konami partneri kapcsolatot épített ki a lengyel Bloober Teammel (Layers of Fear, Blair Witch, The Medium), hanem ez egy másik játék lehet, amivel az IP visszatérhet (ez lehet a japán fejlesztésű projekt). Igaz, ebben az esetben erősen csak találgatni tudunk, ugyanis semmi sem hivatalos.

A Konaminak hamarosan mondania kéne valamit: a Tokyo Game Show-ra ígért bejelentés a Suikoden első két részének felújítását takarta.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu