Menu

Megvásárolhatóak a Google Stadia ironikus GDC-s kiállítási tárgyai

A játékfejlesztők konferenciájára (Game Developers Conference, GDC) kivitt eszközök megvásárolhatóak, és így több, nem nagyon sikeres hardvert szerezhetünk be.

 

A 2019-es GDC-n a Google-nek volt egy kisebb kiállítása, ahol pár eszközt is alkalmazott. Volt egy E.T. játék az Atari 2600-ra (ez a játék egyike volt azoknak, amik szerepet játszottak az 1983-as nyugati játékipari csődben), egy Nintendo Power Glove (a NES megbukott kezelési megoldása), illetve egy SEGA Dreamcast (a cég utolsó konzolja, aminek lényegében a Sony PlayStation 2-je tett keresztbe, így 2001-ben állt le a gyártása). Ennek a triumvirátusnak egyáltalán mi köze van egy felhő alapú platformhoz?

A Google logikája szerint ezek kudarcot valló termékek voltak, és a Stadia ezzel szemben sikerre lett ítélve (és így, utólag kijelenthetjük, hogy nem). Ezeket a termékeket most meg lehet vásárolni, és az ebből származó pénzzel a Video Game History Foundationt (VGHF) támogathatjuk. A Kotaku arról írt, hogy a VGHF kölcsönözte ezeket a techcégnek a GDC-s kiállításához, és az alapítvány elnöke, Frank Cifaldi ezt írta a Twitteren és az eBayen: „Emlékeztek, amikor a Google a GDC-n a Stadia mellé a játéktörténelem három leghíresebb bukását állította ki? Most újra létrehozhatod ezt a saját otthonodban! Én biztosítottam az eredetiket ehhez, és most jótékonysági célokra árulom őket.”

Az eBayes listázás hozzátette: „Árverésre bocsátjuk a Google Stadia híres “Bármit meg lehet építeni, amit megálmodtál” (Anything you dream can build) nagyszabású, 2019-es GDC-s bemutatójához használt eredeti tárgyakat! A Google mára kudarcba fulladt játékszolgáltatásának nagyszabású leleplezése egy sor balfogás, félreértés, félreértés és egyéb általános szerencsétlenség miatt bukott meg, és a videojátékok történetének három leghíresebb kereskedelmi kudarca mellett kapott helyet. Most ezek a kudarcok a tiéd lehetnek!”

A cikk írásának pillanatában 2025 dollárnál, tehát több mint 810 ezer forintnál tartott a licitálás a három termékért, és mivel csütörtökig tart az árverseny, nem lenne meglepő, ha messze milliós értékben kelnek el a játéktörténelem ikonikus produktumai…

Forrás: VG247

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu