Megvásárolhatóak a Google Stadia ironikus GDC-s kiállítási tárgyai

A játékfejlesztők konferenciájára (Game Developers Conference, GDC) kivitt eszközök megvásárolhatóak, és így több, nem nagyon sikeres hardvert szerezhetünk be.

 

A 2019-es GDC-n a Google-nek volt egy kisebb kiállítása, ahol pár eszközt is alkalmazott. Volt egy E.T. játék az Atari 2600-ra (ez a játék egyike volt azoknak, amik szerepet játszottak az 1983-as nyugati játékipari csődben), egy Nintendo Power Glove (a NES megbukott kezelési megoldása), illetve egy SEGA Dreamcast (a cég utolsó konzolja, aminek lényegében a Sony PlayStation 2-je tett keresztbe, így 2001-ben állt le a gyártása). Ennek a triumvirátusnak egyáltalán mi köze van egy felhő alapú platformhoz?

A Google logikája szerint ezek kudarcot valló termékek voltak, és a Stadia ezzel szemben sikerre lett ítélve (és így, utólag kijelenthetjük, hogy nem). Ezeket a termékeket most meg lehet vásárolni, és az ebből származó pénzzel a Video Game History Foundationt (VGHF) támogathatjuk. A Kotaku arról írt, hogy a VGHF kölcsönözte ezeket a techcégnek a GDC-s kiállításához, és az alapítvány elnöke, Frank Cifaldi ezt írta a Twitteren és az eBayen: „Emlékeztek, amikor a Google a GDC-n a Stadia mellé a játéktörténelem három leghíresebb bukását állította ki? Most újra létrehozhatod ezt a saját otthonodban! Én biztosítottam az eredetiket ehhez, és most jótékonysági célokra árulom őket.”

Az eBayes listázás hozzátette: „Árverésre bocsátjuk a Google Stadia híres „Bármit meg lehet építeni, amit megálmodtál” (Anything you dream can build) nagyszabású, 2019-es GDC-s bemutatójához használt eredeti tárgyakat! A Google mára kudarcba fulladt játékszolgáltatásának nagyszabású leleplezése egy sor balfogás, félreértés, félreértés és egyéb általános szerencsétlenség miatt bukott meg, és a videojátékok történetének három leghíresebb kereskedelmi kudarca mellett kapott helyet. Most ezek a kudarcok a tiéd lehetnek!”

A cikk írásának pillanatában 2025 dollárnál, tehát több mint 810 ezer forintnál tartott a licitálás a három termékért, és mivel csütörtökig tart az árverseny, nem lenne meglepő, ha messze milliós értékben kelnek el a játéktörténelem ikonikus produktumai…

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu