A Steam Deck legújabb frissítése megmondja, hogy melyik ventilátor van a készülékedben

Az új opció, amely a Steam Deck kliens legújabb béta verziójában érhető el, pillanatfelvételt ad a készülékedről, ahogyan az a gyártósorról lekerült.

 

Tudod, hogy mi van a Steam Deck készülékedben? Most megtudhatod anélkül, hogy fel kellene törnöd a készüléket, és kockáztatnád a garancia érvénytelenítését, ha a dolgok rosszul mennek. A Valve legújabb kliensfrissítése egy új szekciót ad a rendszerbeállításokhoz, amely megjeleníti a készülékedben lévő minden fontosabb alkatrész pontos modelljét és gyártóját.

„Azért tesszük elérhetővé ezt az információt, hogy még egyértelműbbé és átláthatóbbá tegyük az alkatrészeket és azok forrását az adott Steam Deckedhez, mivel láttuk, hogy az ügyfeleket ez érdekli” – mondta a Valve. „Ez az információ azon ügyfelek számára is hasznos lesz, akik az iFixiten keresztül szeretnének alkatrészeket javítani vagy cserélni – bizonyos esetekben (mint például a hüvelykujjasok) tudni szeretné, hogy melyik konkrét alkatrészt kell beszerezni a javításhoz/cseréhez.”

Úgy tűnik, a frissítés kifejezetten a Steam Deck tulajdonosoknak szól, akik kíváncsiak arra, hogy melyik modell ventilátoruk van: A Valve a Delta és a Huaying által gyártott ventilátorokkal szállított egységeket, bár az egyiket kritizálták a magasabb hangmagassága miatt.

Sajnos ez a frissítés nem nyújt élő betekintést a Steam Deck belsejébe, hanem egy „pillanatkép” arról, hogy mi volt benne, amikor összeszerelték. „Minden olyan frissítés/csere/javítás, ami azután történt, hogy az ügyfél megkapta a Steam Deckjét, nem fog tükröződni ebben a nézetben” – mondta a Valve.

Ez némileg korlátozza az alkatrész-keresés értékét, bár úgy vélem, hogy a legtöbb ember, aki megnyitotta a Decket, már tudja, hogy mi van benne, vagy nem bánja, hogy visszamegy, hogy kiderítse. A tulajdonosok nagy része valószínűleg a hivatalos javítóközpontokra támaszkodik majd a belső munkálatok elvégzéséhez, így számukra az alkatrész-keresés utáni pontatlanságok nem számítanak (és valószínűleg észre sem veszik majd).

A Valve frissítést adott a hangos ventilátorokkal kapcsolatban is, mondván, hogy a panaszok kivizsgálása után „egy olyan mérnöki habmegoldást” fejlesztett ki a Steam hátlaphoz, amely csökkenti a zajt. A javítást a Decksben használt ventilátorok mindkét modelljére alkalmazzák, mindkettőt továbbra is használni fogják. Ez mindenképpen jobban hangzik, mintha egy nagy köteg elektromos szalagot tömködne a készülék belsejébe.

Az új kliensfrissítés jelenleg a Steam Deck bétacsatornáján keresztül érhető el. A csatlakozáshoz lépj be a Steam Deck beállításaiba, lépj be a Rendszer menübe, és válaszd a Steam frissítési csatornát. A frissítés számos más változtatást és javítást is tartalmaz – a teljes changelog alább olvasható.

Általános:

  • Hozzáadódott a Steam Deckben lévő alkatrészek megtekintésének lehetősége (kattints a „Modell/Sorszámok” gombra a Beállítások => Rendszer menüpontban).
  • Hozzáadva a lehetőség, hogy a B megnyomásával átugorhassuk az induló filmet.
  • Hozzáadódott a Games to Play Together funkció támogatása
  • Bekapcsolta az automatikus helyesírás-korrekciót a Store és Library keresési találatokhoz.
  • Kijavítottuk azt az esetet, amikor a hang halkan szólt annak ellenére, hogy a hangerő magasra volt állítva
  • Javítottuk a helyi hálózati kapcsolat változásaira való reagálást
  • Eltávolítottuk a „Steamhez kapcsolódás…” késleltetést, amikor egy játékot helyi hálózati kapcsolat nélkül indítottunk el

 

Steam bemenet:

  • Hozzáadva a felhasználó által létrehozott virtuális menü ikonok támogatását a ~/.steam/steam/tenfoot/resource/images/library/controller/binding_icons mappába helyezésével
  • Támogatás hozzáadva a HORI Fighting Commander OCTA (Xbox Series X és PS verziók) számára.
  • Hozzáadva a Qanba Drone Arcade Stick támogatása
  • Javítottuk a harmadik féltől származó PS3/PS4/PS5 kontrollerek támogatását.

Távoli játék:

  • Javítottuk az összeomlást, amikor a teljesítménygrafikon engedélyezve van bizonyos nyelveknél

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu