Hideo Kojima pontot tett egy régóta keringő pletyka végére!

„Ez nem Silent Hill, és nem vagyok érintett az Abandonedben” – mondta Hideo Kojima, miközben tanácsokat adott a vitatott játék rendezőjének.

 

 

Mostanra már kevés olyan játékos van, aki ne hallott volna az Abandonedről. Ha esetleg azon tűnődnél, miért is kapcsolódik a Silent Hillhez és Hideo Kojima nevéhez, a történte a következő. A játék már a fejlesztés korai szakaszában hatalmas népszerűségre tett szert a Twitteren, köszönhetően a Konami túlélőhorror-sagájával való kapcsolatát elejtő posztoknak. A felhasználók gyorsan elméleteket gyártottak az ikonikus Metal Gear-alkotó esetleges érintettségéről. Mindebből azonban a közösséget vélhetően félrevezető akciók után nem lett semmi.

„Ha valami jót alkotsz és megosztod mindenkivel, akkor megtudjuk az igazságot” (Hideo Kojima).

A játékosok gyakran összekapcsolták a projekt rendezőjének, Hassan Kahramannak a nevét Hideo Kojimával. Ám a japán alkotó sosem nyilatkozott a játékról. Ennek a hallgatásnak azonban most véget vetett. A „Hideo Kojima presents Brain Structure” című podcast legújabb epizódjában Geoff Keighley műsorvezetővel beszélget a pletykákról, álhírekről és egyéb, a szakembert érintő kérdésekről. Ahogy arról a Vida Extra munkatársai beszámoltak, a beszélgetés során szóba került az Abandoned is.

„Soha nem beszéltem Hassannal. Nem hiszem, hogy jelenleg sokat tehet vagy mondhat, de ha kiadja a játékot, akkor talán megértik az emberek. Szóval talán sietnie kellene, hogy elindítsa. Továbbá, én semmilyen módon nem vagyok érintett ebben az ügyben. Nem tudom, ki indította el ezt a pletykát, de szerintem a felhasználók, kívánságok és remények alapján, szóval Hassan, biztos vagyok benne, hogy nem volt egyszerű a dolog.”

„De most, hogy felbolydultak és vírusszerűen terjednek a dolgok, ezt ki kellene használnod.”

„Ha valami jót hozol létre, és megosztod az egész világgal, akkor megtudjuk az igazságot. Szerintem ezt kellene tenned. Ez nem Silent Hill, és én nem vagyok benne.”

Így véget vethetünk azoknak az elméleteknek, amelyek az Abandoned-et a Silent Hill-sagához és Hideo Kojima részvételéhez kötik. Sajnos ez senkit sem fog meglepni, hiszen Hassan Kahraman csapata hozott néhány olyan döntést, amelyek végül lerombolták a játékosok érdeklődését a rejtélyes élmény iránt.

Forrás: Spotify, Vida Extra

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu