Egy svéd cég beperelte a Microsoftot és az Activision Blizzardot összejátszásért

TECH HÍREK – Egy svéd cég pert indít a Microsoft és az Activision Blizzard ellen, azzal vádolva őket, hogy illegálisan összejátszottak az üzlet érdekében.

 

Mindenki, beleértve a Sony-t, az összes platform rajongóit, a szabályozókat és még sokan mások is, a bejelentés óta szemmel tartják a Microsoft 69 milliárd dolláros felvásárlását az Activision Blizzard Kinggel, de míg sokan leginkább arra koncentráltak, hogy vajon monopóliumot alkot-e, vagy hogy milyen hatással lesz a Call of Duty-ra a PlayStation konzolokon, egy cég beperelte a felvásárlásban részt vevő két céget összejátszásért. A Sjunde AP-Fonden, a svéd kormány tulajdonában lévő ügynökség, amely a svéd emberek nyugdíját kezeli, nemrég nyújtotta be ezt a keresetet.

Kétségtelen, hogy a Microsoft Activision Blizzard küszöbön álló felvásárlását rengeteg kritika éri, de ez a 205 oldalas kereset, amelyet november 10-én hozott nyilvánosságra a Sjunde AP-Fonden, és amelyet először a Bloomberg Law közölt, inkább arra összpontosít, hogy hogyan jött létre az üzlet, és milyen feltételek övezik Bobby Kotick vezérigazgatót az Activision Blizzard számos szexuális visszaélési botránya után a bejelentést megelőzően.

Röviden, a Sjunde AP-Fonden azt állítja, hogy a Microsoft és az Activision Blizzard fúzióját „manipulálták, hogy kihasználják az ostromlott játékóriás szexuális zaklatási válságát és megvédjék a vezérigazgatóját”, a Bloomberg law szerint. Továbbá megnevezi az Activision Blizzard igazgatótanácsának minden jelenlegi és volt tagját, és azt állítja, hogy a 69 milliárd dolláros árat (ami a játéktörténelem legnagyobb felvásárlása) úgy alakították ki, hogy a két cég közötti alulárazott üzletet lehetővé tegyék, és Kotick legalább a hatósági felülvizsgálat végéig megtarthassa pozícióját, legalábbis a kereset szerint.

Azt állítja, hogy a Microsoft összejátszott az Activisionnel, hogy „kedvező áron” megvásárolja a nagy játékgyártó céget, és azt állítja, hogy a folyamat csak színlelés volt. Az Activision és a Microsoft szóvivője is foglalkozott a keresettel a Bloomberg Law-nak adott nyilatkozatában, az Activision szóvivője, Joe Christinat a következőket nyilatkozta: „Ez egy nagyszerű üzlet a részvényesek számára. A leadott szavazatok 98%-os jóváhagyását kaptuk. Az igazgatótanács alapos folyamaton ment keresztül, hogy a munkavállalók, a részvényesek és a játékosok számára a helyes lépésről döntsön”. A Microsoft válasza rövid, kedves és lényegre törő volt: „az Activision Blizzard tervezett felvásárlását törvényesen és tisztességesen tárgyaltuk meg”.

Egyelőre bizonytalan, hogy a Microsoft-Activision Blizzard fúzió milyen irányba fog menni, ahogy az is, hogy mi lesz a perből. Nyilvánvalóan komoly vádakról van szó, és nem szabad egyszerűen a szőnyeg alá söpörni őket, miközben mindenki azt nézi, hogy ez mit jelent a Microsofton kívül más cégek számára. A kontextus kedvéért: a hírek szerint, ha ez az üzlet létrejön, a Microsoft lesz a legnagyobb amerikai székhelyű játékipari vállalat, és a kínai Tencent és a japán Sony konglomerátum mögött a világ harmadik legnagyobb játékipari vállalata.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu