A Sonic Frontiers a következő Sonic-játékok kiindulópontja lesz

A Sonic Frontiersben látott nyílt zónás megközelítés csak a kezdet volt, és erre a Sonic Team a későbbiekben építeni fog.

 

Megjelent a Sonic Frontiers, és ennek játékmenete nem olyan egyszerű, hogy simán végigfutunk a pályákon. Kisebb puzzle elemek is vannak benne, és a nyílt terület is kissé más ízt kölcsönöz a három évtizede töretlenül futó kék sündisznó legújabb kalandjainak. Az biztos már, hogy ez nem egyszeri eset volt, ugyanis a Sonic Team vezetője megerősítette, hogy ez a kijelölt irányuk a jövőbeli Sonic-játékoknak is.

Iizuka Takashi, a Sonic Team vezetője a Sectornak adott interjújában megerősítette, hogy mi is a csapat elképzelése az IP-vel kapcsolatban: „A Sonic Adventure-höz hasonlóan a Sonic Frontiers esetében is az volt a célunk, hogy olyan játékot hozzunk létre, amely a jövőbeli Sonic-játékok alapköve lesz. Ez egy teljesen új megközelítés a franchise számára, de tudatosan tiszteltük Sonic gyökereit is: a játéknak továbbra is Sonic-játéknak kell hatnia.

A Sonic Frontiersszel az volt a célunk, hogy az 1998-as Sonic Adventure-ben kezdődött lineáris, színpadias 3D-s akciójátékot egy új, akciódús kalandjátékká fejlesszük, amelyben a játékosok szabadon felfedezhetik a körülöttük lévő környezetet. Tudjuk, hogy sok játékos szereti a kiterjedt, előre meghatározott útvonal nélküli világok felfedezését, és ezt kívántuk elérni az új, nyitott zónás platformkoncepciónkkal. Nagyon izgatott vagyok, hogy Sonic is csatlakozik ehhez a forradalmi lépéshez a magával ragadó játékvilágok terén,” nyilatkozta Iizuka.

Tény, hogy a SEGA Dreamcast egyik húzócímeként is kezelendő Sonic Adventure valósban módosított az addigi lineáris A pontból B-be futás között, ugyanis a hagyományosabb, de tágasabb pályák között több nagyobb területet kaptunk, amit szabadon be lehetett járni. A koncepció tehát nem új, amit a Sonic Frontiers bemutatott, de ezt sokkal összetettebben tette mint két és fél évtizede.

Ezzel azt is megerősítette a Sonic Team, hogy lesz folytatás, mert a SEGA egyik legnépszerűbb IP-jéről van szó…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu