Licencproblémák a PlayStation Plus Extra és Premium játékai körül?

Érdemes odafigyelni, ha egy magasabb szintre fizetünk elő a régi PlayStation Plus (ma PlayStation Plus Essential) használata után.

 

Ha azt vesszük észre, hogy a korábban már aktivált PlayStation Plus játékok nem érhetőek el, holott azokat megszereztük korábban, annak indoka van, mégpedig olyasmi, amire nem is nagyon számítanánk. Ha a PlayStation Plus két magasabb szintjére fizetünk elő (PlayStation Plus Extra, ahol figyelni kell, ha valamelyik játék csendben eltűnik onnan; PlayStation Plus Premium, ahol pedig szinte nevetséges, hogy mennyire nem bővül a kínálat PS1-es, PS2-es és PSP-s címekkel…), akkor így a régi PlayStation Plus Essential licenszünk a kérdéses játékon felül lesz írva…

A Redditen bukkant fel, hogy egy nemrég a PlayStation Plus Extra/Premiumról távozott játék, ami korábban a PlayStation Plus része volt (a régi, egy szintes modellben), nem aktiválható. A kérdéses játék jelen esetünkben a Greedfall, ami 2020 decemberében volt ingyenes a PlayStation Plus-előfizetőknek. A játék aztán felbukkant a PlayStation Plus Extra/Premium katalógusban, és aki esetleg ismét játszott volna a Spiders akció-RPG-jével, felülírta a régi licenszét. Magyarul: miután távozott az idén áttervezett PS Plusból, játszhatatlanná vált az előfizetőknek még akkor is, ha 2020 végén is már azok voltak, és esetleg ismét letöltötték azóta az új modellű előfizetés alatt.

Ez nem csak a Greedfallt érinti, és több új, vagy legalábbis magasabb szintre váltó előfizető is ebbe a hibába futott. Hivatalos megoldás? A Sony-t ismerve naná, hogy nincs. Lehet keresni az ügyfélszolgálatukat, de ott ugye a PlayStation Stars hűségprogram legmagasabb szintjét elérők előnyben vannak, és ott a chatbox másik személyének bizonyítanunk kell, hogy régebben valóban aktiváltuk a játékot, amihez elvesztettük a hozzáférésünket, de a Greedfallal valaki bepróbálkozott, és nem járt sikerrel.

A Sony miért nem tesztelte le ezeket a forgatókönyveket? Azt hiszik, hogy a fogyasztók csak úgy csendben le fogják nyelni, hogy elvesztik a hozzáférést ahhoz, amit kiérdemeltek a régebbi előfizetésükkel? Ez nem fair.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu