Activision Blizzard-üzlet: vajon maradhat a Call of Duty a Steam-en?

A Valve annyira bízik a Microsoftban, hogy még hosszú távú szerződést sem kell kötniük ahhoz, hogy a Call of Duty az Activision Blizzard-felvásárlás után is a Steamen maradjon.

 

 

Nemrég a Take-Two vezérigazgatója is mondta el, mit gondol az Activision Blizzard Microsoft általi felvásárlásáról. Most Gabe Newell az, aki kifejtette véleményét, miután a Microsoft megkereste a Valve-t, hogy szerződést kössön a Call of Duty franchise Steamen tartásáról. Az Xbox 10 éves kötelezettséget vállalt, hogy a Call of Duty-t a Nintendo konzoljaira is elhozza. Ám úgy tudjuk, hogy a Sony nem túl lelkes az egyezségről szóló tárgyalások iránt.

„Phil és a Microsoft játékcsapata mindig azt hozta, amit ígértek, így bízunk a szándékaikban” – Gabe Newell.

Ahogy arról a VGC beszámolt, a Valve vezérigazgatója, Gabe Newell elmondta a véleményét az Activision Blizzard felvásárlásáról. Szerinte egyértelművé tették, hogy annyira bíznak az Xboxban, hogy nem kell hosszú távú szerződést kötniük, hogy a COD-sorozat is a Steamen maradjon.

Newell ezt a Kotakunak küldött nyilatkozatában tette egyértelművé. „Örülünk, hogy a Microsoft továbbra is a Steamen keresztül akarja elérni a vásárlókat a Call of Dutyval, amikor az Activision felvásárlása lezárul. A Microsoft már régóta jelen van a Steamen, és ezt annak jeleként értékeljük, hogy elégedettek mind a játékosok fogadtatásával, mind az általunk végzett munkával. A mi feladatunk az, hogy továbbra is értékes funkciókat építsünk, nemcsak a Microsoft, hanem minden Steam-ügyfél és partner számára” – mondta a Valve vezérigazgatója.

„A Microsoft felajánlotta, sőt el is küldött nekünk egy megállapodástervezetet a Call of Duty hosszú távú elkötelezettségéről, de ez számunkra több okból sem volt szükséges” – mondja Newell, aki a továbbiakban három okot sorol fel.

„Nem hiszünk abban, hogy bármelyik partnertől olyan megállapodást követelhetünk, amely a távoli jövőre nézve kötelezi őket a játékok Steam-en való terjesztésére.”

„Phil és a Microsoft játékcsapata mindig is azt hozta, amit ígért, így bízunk a szándékaikban.”

„Úgy gondoljuk, hogy a Microsoftnak minden motivációja megvan ahhoz, hogy azokon a platformokon és eszközökön legyen jelen, ahol a Call of Duty vásárlók szeretnének lenni.”

Forrás: VGC, Kotaku

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu