JK Rowling reagált a Hogwarts Legacy bojkottjára

A Harry Potter-könyvek szerzője reflektált arra, hogy egyesek miért bojkottálják az IP-ből létrehozott Hogwarts Legacy-t.

 

Régebben JK Rowling a transznemű közönséggel kapcsolatban volt elítélő, mert azt mondta, hogy aki nem akar a játékkal játszani, az ne is olvassa a könyveit, illetve maradjon a filmektől is távol. Most viszont Jessie Earlnek, így írónak és filmkészítőnek válaszolt a Twitteren, miután azt írta, hogy a Hogwarts Legacy támogatása káros, mivel Rowling „arra használja a ” platformját, hogy célba vegye és igazolja is a transz emberek folyamatos célba vételét, ami káros a transz emberekre nézve”.

Erre Rowling így reflektált: „Mélységesen csalódott vagyok, hogy Earl nem érti meg, hogy a purethink (tiszta gondolkodás) nem összeegyeztethető azzal, hogy bármit birtokoljon, ami velem kapcsolatos, bármilyen formában. Az igazán igazak nem csak a könyveiket és a filmjeiket égetnék el, hanem a helyi könyvtárat; mindent, amin bagoly van, és a saját kutyáikat is.” Aztán egy névtelenként hagyott válaszolóra is írt valamit: „Megdöbbentem. Ez a személy valóban támogatja a könyvek elolvasását, mert „senkinek sem kell tudnia [róla]”. Minden szép és jó, amíg be nem rúgsz és véletlenül nem idézel egyet, fiacskám. A „soha nem csináltam nyilvánosan” nem fog megmenteni, ha a rendőrség meglátja a Hugrabug zoknidat.”

Rowling nyilvános nyilatkozatai miatt Daniel Radcliff, Emma Watson és Rupert Grint (a filmek három főszereplőjének színészhármasa) felszólalt ellene, és Radcliffe egy nyílt levelet is publikált, amiben kifejezi, hogy a transz nők is nőknek kezelendőek. Még a Hogwarts Legacy kiadója, a WB Games is valamelyest eltávolodott Rowling nyilatkozatától 2020-ban, amikor azt állította a cég, hogy Rowlingnak közvetlenül nincs köze a játék létrehozásában, igaz, köuben az írási stílusát az egekbe magasztalta. David Haddad, a WB Games elnöke pedig azt mondta, hogy Rowlingnak minden joga megvan arra, hogy a közösségi médiában kifejezze a véleményét.

Haddad irányelve követendő: a Twitteren ki lehe tírni bármit, és az a saját véleményünk lehet. Sosem fog velünk mindenki egyetértve bólogatni.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu