Elon Musk leszavaztatta magát a Twitter éléről?!

TECH HÍREK – A Twitter helyzete az év vége felé közeledve is bonyolódik.

 

A SpaceX és a Tesla vezetője, Elon Musk egy szavazást dobott fel a hétvégén azzal a kérdéssel, hogy lépjen-e le a Twitter vezetői posztjáról. A 17,5 millió szavazó 57,5%-a szavazott igennel, és néhány válaszban azt vetette fel, hogy senki sem akarja ezt a munkát, ami a Twitter életben tartásáról lesz szó, és nem fordult meg a fejében, hogy ki legyen az utódja. Ehelyett felbukkant a foci-vb döntőjén Katarban, de nem véletlenül. Befektetetőkkel talákozott, és állítólag nem valami jó hangulatú diskurzusok történtek.

Musk 44 milliárd dollárért vette meg a Twittert. Részben hitelből, részben egy szaúdi herceg, Talal Al-waleed (1,4 milliárd), részben a katari szuverén vagyonalapból (400 millió) történt a tranzakció. A foci-vb után viszont Musk két kritikus tweetet írt. Ennek egyike volt a szavazás, és ezt megelőzőleg arról írt, hogy a jelentős szabályváltoztatásokról szavazást kezdeményez, elnézést kért, és szerinte több hasonló önkényes lépés nem fog történni. A szavazás után elindult egy trend, a „DO NOT STEP DOWN”, azaz „ne lépj vissza”, és ez Musk pozíciójára vonatkozik. Több tízezer tweet lett ebben a témában írva, ami nem hangzik soknak a milliónyi szavazathoz képest.

Musk megtörte a csendet. Néhány Teslás tweetet RT-zett, majd azt is, hogy elindult a Twitter üzleti felhasználóinak is az előfizetéses szolgáltatása, a Twitter Blue. Aztán néhány válasz is volt néhány embernek (pl. Kim Dotcomnak, a Megaupload, később a Mega alapítójának, aki szerint a szavazással előhozhatja a rejtett állam, a deep state botjait, ugyanis szerinte Musk az első számú ellenséggé vált a szemükben). A szavazásra viszont vissza kell térnünk: állítólag kizárólag a Twitter Blue előfizetői szavazhatnak a közösségi felület szabályzatát érintő szavazásokban.

A probléma az, hogy a PC-n 8, iOS-en 11 dolláros havidíjú Twitter Blue (a különbség az Apple 30%-os haszonkulcsa!) nem mindenhol érhető még el, így például Magyarországon sem lehetséges így megszerezni a kék pipát.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu