Iszonyúan drága lesz a DualSense Edge és még van is egy durva hátránya a sima PlayStation kontrollerhez képest!

Egy el nem hanyagolható hátránya is van a DualSense Edge kontrollernek!

 

Ezt azért is ki kell emelni, mert efelett az eddigi három magyar teszt elsiklott.

 

A Sony hamarosan útnak ereszti a DualSense Edge kontrollert, ami a cég válasza lesz a Microsoft Xbox Elite termékére. A kontroller eltávolítható analóg karokkal, hátsó racaszokkal rendelkezik, több profilt is csinálhatunk neki, de nem teljesen pozitív a tapasztalat. A The Verge nemrég kipróbálta a DualSense Edge-et, és bár nekik is többnyire pozitív benyomásuk volt, feltűnt nekik, hogy az alap DualSense kontrollerhez képest megmaradt egy hiányosság, sőt, ez az új kütyün még inkább érzékelhető lett: az akkumulátor még gyorsabban merül le mint a sima DualSense-en!

„A DualSense Edge vezeték nélküli kontroller működési ideje mérsékelten rövidebb, mint az eredeti DualSense-é, mivel azzal a kontrollerrel azonos formájú és ergonómikus kialakítású készülékbe számos további funkciót építettünk be. Jó egyensúlyt akartunk teremteni a vezeték nélküli üzemidő és a robusztus, nagy teljesítményű funkciók biztosítása között. Emellett a hosszabb USB fonott kábel azoknak a kompetitív játékosoknak is nagyszerű, akik a vezeték nélküli interferencia elkerülése érdekében inkább vezetékes kapcsolaton játszanak. Ez a lehetőség kíméli az akkumulátor élettartamát,” válaszolta a Sony.

Tehát bevallották, hogy a DualSense Edge akkumulátora „mérsékelten rövidebb”, de nem tisztázta, hogy mennyivel. Mivel a sima DualSense esetében is kifejezetten bosszantó a gyors lemerülés (ez a szerkesztőség tapasztalata…), a helyzet tehát rosszabb lesz a drágább kontrolleren, és a Sony megoldása erre annyi, hogy kössük a PlayStation 5-re vagy PC-re kábellel. Ahelyett, hogy a Sony esetleg egy nagyobb mAh-os akkumulátort tett volna a kontrollerbe, ez inkább nevetséges mintsem korrekt válasz a cégtől.

A The Verge kiemelte még azt is, hogy a DualSense két modellje ugyanazt az analóg kart használja, így a DualSense Edge, ami január 26-án rajtol el több mint 80 ezer forintért, hasonlóan driftelésre hajlamos lehet hosszabb távon. Legalább lehet cserélni őket, de ilyen összegért ez el is várható.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu