Twitter: Elon Musk már az utódját keresi!

TECH HÍREK – A Twitter egyik kisebb csapatának vezetésére koncentrál majd a közösségi felület új tulajdonosa, ha megtalálta a megfelelő utódot.

 

A minap már írtunk arról, hogy Elon Musk lényegében leszavaztatta magát a Twitter vezérigazgatói posztjáról, ugyanis a 17,5 millió voksból több mint 10 millióan szavaztak arról, hogy hátra kellene lépnie, és valaki másnak kellene a Twittert vezetnie. Ezután vártuk is, hogy ezt vajon Musk megteszi-e, és most bejelentette, hogy nem viccel: „Lemondok a vezérigazgatói posztról, amint találok valakit, aki elég bolond, hogy elvállalja a munkát! Ezután már csak a szoftveres és szerveres csapatokat fogom vezetni.”

Musk tehát ebből adódóan mondhatni feleslegesen költött 44 milliárd dollárt a site felvásárlására (holott már előtte is a legnagyobb részvényesek közé tartozott), és azt se felejtsük, hogy egy szaúdi herceg, illetve Katar vagyonát is felhasználta a Twitter megszerzése érdekében, és azóta alaposan beindultak az események az oldal körül (például több kitiltott felhasználót visszaengedett, de a manapság Ye néven futó Kanye Westet ismét kitiltotta, amikor náciszimpatizáló kommentekkel élt), de azért bele kellett volna gondolnia abba, hogy a Tesla és a SpaceX után nem lett volna-e célszerűbb alapból úgy átvenni a hatalmat, hogy ő tulajdonosként a háttérben tevékenykedik, és valaki más lett volna a vezérigazgató?

Azért fel kell tenni egy másik kérdést is: valóban így fog tenni Musk? Aki hataloméhes, nem fog könnyedén elszakadni tőle (láthattunk erre politikailag idén is példát például Brazíliában), és emiatt joggal lehet azt mondani, hogy hisszük, ha látjuk. Amíg nincs kinevezve az utód, addig még bármi megtörténhet, de ezzel valóban több mint 10 millió szavazat mögött álló felhasználó türelmével játszana a Twitter új tulajdonosa.

Eltűnt, hogy ki min posztol a Twitterre, miközben erőltetik az analitikus linket mindegyik tweet alatt (van, aki mezei felhasználóként kíváncsi erre?), továbbá elindult az újtratervezett Twitter Blue előfizetés is. A tweetünk szerkesztéséhez elő kell fizetni. Csakhogy nem mindenhol lehet ezt még megtenni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu